Hoşgeldiniz  

Kesintiler nükleer santral için mi?

SEMİH KÖKEN | 03 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da Enerji, Savunma, Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Şube Başkanı Tanju İşeri sordu.

 

Antalya’da Enerji, Savunma, Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Şube Başkanı Tanju İşeri, 31 Mart günü ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi ve nükleer santraller arasında ilişki olabileceğini savundu. İşeri, “Ülkeyi karanlıkta bırakmanın asıl sebebi nükleer santrallerin kurulmasına ilişkin yasayı mecliste kabul ettirmek mi?” diye sordu.

Şube Başkanı Tanju İşeri, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisinin başta hastane, okul ve toplu ulaşım olmak üzere tüm yaşamsal alanları etkilediğini belirtti. İşeri, “Ayrıca sanayideki üretimin durmasından dolayı oluşan zararı kim karşılayacak. Doğal olarak bakan ve bakanlığın bürokratları kendilerini sorumlu görmeyeceklerdir” dedi.

Enerji politikalarının liberal yapının çıkarları doğrultusunda değil kamu yararına dönük yapılandırılması gerektiğini savunan İşeri, “Siyasi iktidara sormak isteriz, ülkeyi karanlıkta bırakmanın asıl sebebi nükleer santrallerin kurulmasına ilişkin yasayı mecliste kabul ettirmek mi?” diye sordu. Bakanlığı yaşanan kesintiye ilişkin tüm gerçekleri, hiçbir şey gizlemeden açıklamaya çağıran Şube Başkanı, “Biz görevini yapmayanları işin gereğini yapmaya davet ediyoruz. İşin gereği de işi yapamayan her kim olursa olsun makamı bırakıp gitmesidir. Demokrasiyle yönetilen başka bir ülkede bu olay olsaydı şimdiye kadar ne bakan ne de bürokratları kalırdı” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle