Hoşgeldiniz  

Kent Merkezine Nefes Aldıracak Proje

SEMİH KÖKEN | 27 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

 

PARK-2 PARK-5 PARK-8

4 AYDA BİTECEK

Yıkılan İl Özel İdare Binası alanı ile Yavuz Özcan Parkı’nı Kadın Yarı içinden yapılacak yaya geçişleri ile birleştireceklerini belirten Başkan Türel, “Garnizon Komutanlığı, askerlik şubesi, orduevinin başka bir alana taşınması, bölgedeki çok katlı eski yapıların temizlenmesi ile genişleyecek projenin hedef noktası Cumhuriyet Meydanı’nı diğer kentlere örnek olacak bir yapıya dönüştürmek. Bu bir Cumhuriyet projesidir” diye konuştu.

İhalesi yapılan projenin, yer tesliminden itibaren 4 ayda tamamlanacağı müjdesini veren Türel, “Antalya örnek bir yaşam alanına kavuşacak. Bölgede ciddi rahatsızlığa neden olan güvenlik sorunları ortadan kalkacak. Antalya nefes alacak” dedi.

ÇOCUK VE ÇİÇEK TEMALI

Eski İl Özel İdare Alanı, Yavuz Özcan Parkı ve Kadın Yarını kapsayan alanda proje, toplam 22 bin m2’lik alanı kapsıyor. 4 ayda tamamlanması beklenen projede Eski İl Özel İdare Alanında “Çocuk ve Çiçek” teması işlenecek. Bu alanda 2 adet süs havuzu 1 adet runner tip havuz bulunuyor. Pamuk Prenses ve 7 Cücelerin bitki heykelleri (topiary), çiçek şelalesi ve oyun alanıyla park, özellikle çocuklar için cazip hale getiriliyor. Alanın Kadın Yarı’na bakan kısmında bulunan ahşap zemin kaplamalı seyir terası, vadinin içerisini yukarıdan seyir imkânı sağlayacak. Seyir terası üzerindeki asma-germe sistem gölgelikler, parka gelen ziyaretçilerin gölge bir alanda dinlenmeleri için tasarlandı. Park içerisindeki sert zeminlerde doğal taşlar ve doğal materyaller tercih ediliyor.

İÇİNDEN SU AKAN ÇİÇEKLİ PİYANO

Yavuz Özcan Parkı’nda ise “Sanat ve Çiçek” teması tercih edildi. Parkta gerçek insan ölçüleriyle orantılı bitki heykellerinden oluşan küçük bir orkestra, piyano formunda süs havuzu ve mevsimlik çiçeklerle oluşturulmuş boya paleti formunda çiçek parteri bulunacak.  Park içine ayrıca çiçeklik haline getirilmiş piyano yerleştirilecek ve piyanonun içinden su akışı sağlanacak. Yavuz Özcan Park alanında da doğal taş kaplamalar süs havuzları ve oyun alanı tasarlandı.

KADIN YARI’NA YÜRÜYÜŞ PARKURU

Proje kapsamında; Kadın Yarı içerisinde çelik taşıyıcılı ahşap kaplama yürüyüş parkuruyla her iki parkın birbirine bağlantısı sağlanarak, parkı gezen vatandaşların vadiyi seyretmesi ve bu tarihi alanın atıl halden çıkarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor. Yaklaşık 120 metre uzunluğundaki seyir parkuru İl Özel İdare alanından başlayacak, tarihi köprünün altından geçecek ve falezler boyunca devam ederek, hem vadi içerisinde hem de deniz tarafında seyir imkânı sağlayarak Yavuz Özcan Parkı’na bağlanacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle