Hoşgeldiniz  

Kent Konseyi’ne Expo anlatıldı

Semih Köken | 24 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan, Antalya Kent Konseyi Üyeleri’ne EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda yürütülen inşaat ve bitkilendirme çalışmalarında gelinen aşamaları anlattı.

Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Antalya Kent Konseyi Genel Kurulu’nda, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan, alanda yürütülen çalışmaların planlanan tarihte tamamlanacağını belirterek, proje ve yapım, peyzaj ve bahçe işleri ile dış ilişkiler ve tanıtım çalışmaları hakkında kent konseyi üyelerine bilgi verdi.

“MÜTHİŞ BİR GÖRÜNTÜ”

Ülke katılımları konusunda iyi bir sayıya ulaşıldığını vurgulayan Genel Sekreter Vekili Faik Akturan, proje detayları ile ilgili şunları söyledi:

“Ağaçlandırma çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar EXPO alanına 20 bin ağaç dikildi. 5 bin ağaç daha dikeceğiz. Alan, 68 bin çalı ve 76 bin metrekare çimle müthiş bir görüntüye kavuşuyor. Mozaik kültürü kapsayan çok çeşitli bitki heykelleri kıta dağılımı göz önüne alınarak yerleştirilecek. Biyoçeşitlilik ve tarih alt temaları ile uyumlu olarak çeşitli sahneler oluşturulacak. Bu anlamda çok önemli bir şeye de imza atıyoruz. Dünya’nın hiçbir yerinde örnekleri olmayan insan ve bitki heykelleri yapılarak ziyaretçilerimize sunulacak.”

 

Sunumun ardında kent konseyi üyelerine bitki heykellerin nasıl yapıldığını anlatan kısa bir film de gösterildi.

EXPO BÜYÜK KAZANIM

Genel kurulda konuşan Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt ise, kent konseyinin kentin gönüllüleri olduğuna değinerek “kentin yapılaşması adına elimizden geleni yapıyoruz. Yüreğimizle yönetmeye çalışıyoruz. EXPO 2016 Antalya Projesi’nin de Antalya’ya büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle