Hoşgeldiniz  

KEMERDEKİ GALERİLERDE OLABİLİR M ?

SEMİH KÖKEN | 21 Aralık 2018 | Antalya Haber A- A+

KEMERDEKİ  GALERİLERDE OLABİLİR M ?

Antalya’da ‘oto change’ operasyonu

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen operasyonda çeşitli araçların plaka ve motorlarının değiştirilerek kullanıldığı iddiasıyla yakalanan şüpheli H.Ş. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Antalya da  oto change  operasyonu

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri MOBESE’deki Plaka Tanıma Sistemi’nde geçen hafta perşembe günü saat 21.50 sıralarında geçen ’41’ plakalı otomobilin aynı gün saat 21.05’te Samsun’da da PTS’ye girdiğini belirledi. İkiz veya sahte plaka olabileceği değerlendirmesiyle olayla ilgili araştırma başlatıldı. Yapılan araştırma sonucunda otomobilin Kasaplar Mahallesi’nde oturan ve sanayide oto tamirhanesi bulunan H.Ş.’ye ait olduğu belirlendi. H.Ş., otomobilin kendisinin olduğunu öne sürerken, aracın şase ve motor numarasında yapılan sorguda Hollanda’da kayıtlı olduğu ve İstanbul’dan çalındığı tespit edildi.

‘ÇALMADIM 8 BİN LİRAYA ALDIM’

Gözaltına alınan H.Ş.’nin polis merkezindeki ifadesinde 3-4 ay önce ’41’ plakalı otomobilini Samsun’da oturan arkadaşı İ.G.’ye kullanması için verdiğini, Hollanda plakalı otomobili ise 2-3 ay önce A.A. isimli bir kişiden 8 bin lira karşılığında İstanbul’dan satın aldığını, Manavgat’a getirdiği otomobile kendi adına kayıtlı otomobilinin ’41’ numaralı plakasını takarak kullandığını, aracı çalmadığını söyledi.

OTOMOBİLDE HOLLANDA PLAKALARI BULUNDU

Şüphelinin ifadelerinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü otoparkına çektirilen otomobilin bagajında yapılan detaylı aramada stepne üzerindeki döşeme arasına saklanmış 2 sarı renkli, 1 beyaz renkli Hollanda’ya ait plakalar bulundu.

BETON POMPASI VE OTOBÜSTE FARKLI MOTOR

Şüphelinin iş yerinde bulunan beton pompa kamyonu ve otobüs üzerinde yapılan araştırmada ise araçlar üzerinde takılı olan motor ve ruhsat kontrollerinde, üzerlerinde bulunan motorların başka araçlara ait olduğu ve değişim yapıldığı tespit edildi. Cumhuriyet savcısının talimatının ardından otobüs ve beton pompa kamyonu bilirkişi incelemesinin ardından yediemin otoparkına çekildi.

Polis merkezinde işlemleri tamamlanan H.Ş., savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle