Hoşgeldiniz  

KEMERDE FETÖ YAPILANMASI NEDEN ARAŞTIRILMIYOR

SEMİH KÖKEN | 08 Ekim 2020 | Antalya Haber A- A+

KEMERDE FETÖ YAPILANMASI NEDEN ARAŞTIRILMIYOR

Antalya Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde polisin FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Antalya il yapılanmasına yönelik 7 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonlar sonucu 23 kişi gözaltına alındı.

FETÖ Antalya da küçülerek yaşıyor

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 9 ay yürütülen soruşturmada, örgütün eski yapılanmasında olduğu gibi güncel yapılanma içerisinde olduğu belirlendi. Antalya il yapılanmasına yönelik Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Denizli, Burdur ve Ankara olmak üzere 7 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Örgütün, “İl imamı, il imam yardımcısı, ilçe imamları, ilçe ablası, ilçe mesulleri ve il eğitim danışmanı” olarak hiyerarşik yapılanmasını devam ettirdiği ortaya çıktı. Örgütün ayrıca güncel yapılanması içerisinde yer alan kişilere maaş ödemesi yaptıkları da saptandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak, örgüt içindeki çözülmeyi engelleyerek onları yeniden etkin konuma getirmek, cezaevinde bulunanlara ve ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla halen faaliyetlerini sürdürdüğü” belirtildi.

Örgüt içerisinde haberleşmeyi deşifre edilmeden sağlamak amacıyla temin edilen örgütsel hatların, örgüt içinde kullanılan gizli haberleşme programlarının yüklenmesi ile örgüt üyelerine dağıtımının yapılarak haberleşmenin bu programlar üzerinden sağlandığı ve gizliliğe azami ölçüde riayet edilerek olası fiziki ve teknik takiplere yönelik tedbir almaya çalışıldığı anlaşıldı.

Operasyonlarda aralarında il imamı, il imam yardımcısı, ilçe imamları, ilçe ablası, ilçe mesulleri ve il eğitim danışmanının bulunduğu toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Ev ve üstlerinde yapılan aramalarda ise muhtelif yerlere gizlenmiş, örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı değerlendirilen lira, avro ve dolar cinsinden bir miktar para, bir kurusıkı tabanca, 19 kurusıkı tabanca fişeği, wifi cihazı, laptop, tablet bilgisayar ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle