Hoşgeldiniz  

KEMER DEVLET HASTANESİNDE FAKO YÖNTEMİYLE GÖZ AMELİYATLARI BAŞLADI.

Semih Köken | 31 Mayıs 2018 | Antalya Haber A- A+

KEMER DEVLET HASTANESİNDE   FAKO YÖNTEMİYLE GÖZ AMELİYATLARI BAŞLADI.

Kemer Devlet Hastanesinde ilk defa lazerle-dikişsiz olarak bilinen Fako yöntemiyle göz ameliyatları başladı.

Kemer Devlet Hastanesinde ilk kez göz ameliyatını gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Burçin Akdere Özener ilk olarak Katarak konusunda genel bilgi vererek belirtilerini anlattı.

Katarakt, görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşmasıdır. Başka bir deyişle görüşün, buğulanmış bir camın arkasından bakıyormuşçasına bozulmasıdır. Kataraktın belirtileri; Ağrısız giderek artan bulanık görme, Gözde kamaşma veya ışığa hassasiyetin azalması, Sık gözlük numarası değişimi, Gözlüğü sık sık silme ihtiyacı, Araba kullanırken zorlanma, Gece görme azalması ve ışıklarda dağılma olması, Okumak için kuvvetli ışığa ihtiyaç duyma, Bir gözle çift görme, Renklerde soluklaşma veya sarılaşma.

Görme miktarı hastanın günlük ihtiyaçlarını karşılamıyorsa, gözdeki iltihap gibi bir rahatsızlık katarakt oluşturmuş ve tedaviyi ve takibini bozuyorsa, katarakt hastanın göz tansiyonunu yükseltiyorsa ve doğuştan kataraktlarda görme azlığı ve kayma (şaşılığa) yol açabilecek gibi durumlarda katarakt ameliyatı kaçınılmazdır. Katarakt, ilaçla veya gözlükle tedavi edilebilen bir rahatsızlık değildir. Kataraktın ilerlemesini durdurabilecek etkili bir yöntem yoktur ve oluşmuş bir kataraktın tek tedavisi ameliyattı. Kullanılan ameliyat tekniği kısaca FAKO denilen “Fakoemülsifikasyon” yöntemidir. Bu ameliyat özel bir cihaz yardımı ile yapılmaktadır. Göze küçük bir tünel açılarak, ultrasonik dalgalar oluşturan cihazın ucu ile göz içine girilerek kataraktlı lens yerinde, parçalanarak emilir. Çıkarılan lensin yerine, görme fonksiyonunu yerine getirecek kalıcı suni bir mercek (göz içi lensi) yerleştirilir. Hastanede Fako yöntemiyle göz ameliyatlarına başladık, bu yöntemle ameliyatlarımız daha kısa sürdüğünü belirtti. Bu imkanı bize ve Kemer halkına sağlayan Başhekim Dr. Yılmaz Çiftçi’ ye teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi “Özellikli işlem yapmak isteyen tüm hekim arkadaşlarımın yanında olmak ve yardımcı olmak bizim asli görevimizdir. Bundan dolayı Dr. Burçin Akdere Özener ve ekibine teşekkür eder, bu hizmetin Kemer ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle