Hoşgeldiniz  

Kazı ekibinin maskotu Ceko

Semih Köken | 19 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Döşemealtı Belediyesi, sokak hayvanlarının yuva sahibi olmasına ve vatandaşlar tarafından daha iyi şartlarda beslenmesine destek veriyor. Bir yandan ilçe sınırlarında yer alan Karain Mağarası’nda kazı çalışmaları yapan  Prof. Dr. Harun Taşkıran ve 30 kişilik ekibi, diğer yandan da sokakta buldukları Ceko adını verdikleri köpeği yuva sahibi yaptılar.

Belediye destek oldu..

Sevimliliği ve uysallığıyla kazı ekibinin maskotu haline gelen Ceko, günün büyük bir bölümünü kazı alanında dolaşarak geçiriyor. Ceko’nun kalabileceği bir kulübesi olması amacıyla Döşemealtı Belediyesi’nden yardım istediklerini bildiren Prof. Dr. Harun Taşkıran bu isteğin kısa sürede yerine getirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Herkes mutlu..

Döşemealtı Belediyesi Veterinerlik birimi tarafından özel olarak yapılmış köpek kulübesi kazı alanına getirilerek ekibe teslim edildi. Ulusal ve uluslararası hayvan hakları konusunda da çalışmaları olduğunu açıklayan Prof. Dr. Harun Taşkıran, Döşemealtı Belediyesi’ne ve Veterinerlik birimine, sokak hayvanlarına yönelik gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.

Sokaklardan kurtuldu..

Türkiye’nin farklı İllerinden gelen arkeoloji bölümü öğrencileri Ceko’nun yanlarında olmasından büyük mutluluk duyduklarını, kazı sezonunun bitmesiyle de Ceko’yu sahiplenebileceklerini bildirdiler.

 

h2 h3 h4

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle