Hoşgeldiniz  

Kaymakamdan dere yatakları uyarısı

Semih Köken | 07 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Ziraat Odası yönetim kurulu üyelerinden vatandaşları dere yataklarının işgal edilmemesi konusunda uyarmalarını istedi.

**

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Kumluca Ziraat Odası’nın yönetim kurulu toplantısının ardından üyelerde bir araya geldi. Oda Başkanı Süleyman Kayhan’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Oda Başkanı Kayhan, geçen yıl Mavikent Mahallesi’nde sel baskınlarının ciddi zararlar verdiğini belirterek, “Mavikent’te yıllar önce yapılan kanal üstü geçişler var. Yani küçücük köprüler. Artık kanallar ne kadar geniş olsa da bu köprücükler dar ve çok düşük oluyor. Bu sebepten dolayı sel gelip bu noktalarda tıkanabiliyor. Bir de altyapı çalışmaları yapılırken altyapı boruları bu köprücüklerin altından geçti. Boruların üstüne betonlar döküldü. Köprüler daha da daraldı. Bu soruna da çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

DERE YATAKLARINI TEMİZ TUTSUNLAR
Kaymakam Kara ise sorunun çözümü noktasında çalışıldığını vurgularken, “Devletimiz güçlüdür. Artık çalışmaz hale gelen açık kanalların yerine kapalı devre sulama sistemi kurulacaktır. Ben sizlerden başka bir şey isteyeceğim. Artık yaz mevsimi bitiyor. Önümüzde uzun bir kış dönemi bizleri bekliyor. Televizyonlarda görüyorsunuz. Dere yatakları işgal edildiğinde sonuçları çok kötü oluyor. Çevrenizdeki vatandaşları uyarın. Dere yataklarını temiz tutsunlar. Dere yataklarını işgal etmesinler. Dere yatakları kendi tapu sınırları içinde de olsa derenin akış alanını engelleyecek faaliyetlerde bulunmasınlar” diye konuştu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle