Hoşgeldiniz  

Kaymakam OSB alanını inceledi

Semih Köken | 11 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, müteşebbis heyeti üyeleriyle Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arazisinde inceleme yaptı.

**

Kumluca’da kurulma çalışmaları devam eden Gıda İhtisas OSB için Kaymakam Polat Kara ve müteşebbis heyet üyeleri Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Beykonak Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İbrahim Uğur Çakır, KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Şahin ve KUTSO Genel Sekreteri Mesut Bakar, OSB arazisini gezdi. Heyet, araziyi inceledikten sonra Beykonak ve Mavikent toptancı halleri yanındaki araziyi de gezdi.

ÜRÜNLERİN PİYASA DEĞERİ ARTACAK
OSB’nin Kumluca ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyleyen Kaymakam Polat Kara, “Kumluca’nın tarıma dayalı ekonomisini bir adım ileri taşıması ve elde ettiği geliri arttırması için daha güçlü pazarlara daha kaliteli ürünlerle ulaşması gerekiyor. Kumluca’da bir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması ürünlerimizin piyasa değerini arttıracak ve farklı pazarlara ulaşmamıza imkan sağlayacaktır. Arazi sorununun bir an önce çözülerek OSB’nin faaliyete geçirilmesi ilçemiz ve bölge için önem arz etmektedir” dedi.

MEVCUT ARAZİDE SORUNLAR VAR
Göreve geldikleri ilk günden itibaren OSB ile ilgili yoğun mesai harcadıklarını belirten KUTSO Başkanı Günay, yapılan çalışmalarda mevcut arazide sorunlar olduğunu vurguladı. Parsel malikleriyle anlaşamama, arazinin afet bakımından riskli olması gibi nedenlerle yatırım maliyetinin üç kat artacağını kaydeden KUTSO Başkanı Günay, bu nedenle OSB iştigal konusuna uyum sağlaması ve birçok artısı nedeniyle Mavikent ve Beykonak toptanca halleri bölgesinde bulunan arazinin daha uygun olduğunu aktardı. (DHA)

c5026d45a5224559a75f0203fb7d9263

f5f0494b46b1db3009270ec4f81b277b

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle