Hoşgeldiniz  

Kavgaya oğul Böcek’te girdi; ‘Ayaklar baş oldu’

Semih Köken | 12 Kasım 2020 | Antalya Haber A- A+

Kavgaya oğul Böcek’te girdi; ‘Ayaklar baş oldu’

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Av. Cansel Çevikol Tuncer ile bazı bürokratların yetkilerinin ellerinden alınması, Başkan Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek’i kızdırdı.

Kavgaya oğul Böcek te girdi;  Ayaklar baş oldu

Oğul Böcek, bu akşam saatlerinde attığı bir tweetle kavganın süreceğinin işaretini verdi.

İŞTE O TWEET:

BUGÜN NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muhittin Böcek’i hastanede ziyaret etmesine 24 saat kala, Antalya Büyükşehir’de seçilmişler ile atanmışlar arasındaki yaşanan yetki karmaşası ayyuka çıktı. Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, masaya yumruğunu vurarak tavrını meclis üyelerinden yana aldı. Genel Sekreter Av. Cansel Çevikol Tuncer ile bazı büyükşehir bürokratlarının yetkilerinin ellerinden alındığı öğrenildi.

NASIL BAŞLADI?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek seçimi kazanır kazanmaz Ankara kendisine genel sekreter yapması için bir isim önerdi. Ancak, Böcek daha önce Konyaaltı’nda birlikte çalıştığı Av. Cansel Çevikol Tuncer’de ısrar etti. Böcek’in bu kararını Ankara siyasi bir ifadeyle bir kenara ‘Not’ etti.

İkinci bir gelişme ise geçtiğimiz büyükşehir meclisinde yaşandı. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile rüşvet konusunda tartışmaya giren ve ‘Rüşveti alan o ismi açıklayın’ diye kamuoyunun gündemine getiren Serik’in Ak Partili Belediye Başkanı Enver Apuktan, mecliste, büyükşehir genel sekreteri Çevikol ile polemik yaşadı.

İddiaya göre olay şöyle gelişti:

Ak Partili Başkan Aputkan meclise bir öneri verdi. Hastane yolu üzerindeki ANTBİRLİK’e ait bir yeri yol yapmak için anlaştıklarını söyleyen Aputkan, bunun için de kendi meclislerinde oy birliği ile karar aldıklarını vurguladı.

Serik Meclisi’ndeki bu kararın onanması için temmuz ayında büyükşehir meclisine gönderildiğini söyleyen Ak Partili başkan, bunun gündeme alınmadığından yakınıp bir önerge verdiğini vurguladı. Ancak, genel sekreter Cansel Çevikol Tuncer, önerinin gündeme alınmamasını istedi.

Bunun nedenini soran Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu’na Tuncer,  kurumların görüşünün alınmadığı cevabını verdi. Serik’li başkan Aputkan, 20 yıldır muhtarlık dahil yerel yönetimlerinin tüm kademelerinde çalıştığını,  tüm kararlarını da oy birliği ile aldığının altını çizdi, ‘Ben kurumlardan bir yazı istenmesine dair sizden bir yazı da gelmedi’ dedi. Bunun üzerine Çevikol, ‘Cuma günüydü ama tam bilemiyorum’ cevabını verdi.

Aputkan’ın damadı İYİ Partili Barış Bulut, genel sekreterin bu tavrına çok kızdı ve ‘Sayın başkan bu nasıl iş… Bir bürokrat gündeme alınmasın diyebilir mi?.. Önerge oylanır, buna meclis üyeleri karar verir. Belediyeyi seçilmişler mi, atanmışlar mı yönetiyor?’ diye çıkış yaptı.

Bu gelişmeler üzerine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, başta Genel Sekreter Cansel Tuncer Çevikol ile bazı bürokratların yetkilerini aldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle