Hoşgeldiniz  

Karpuzoğlu’na ziyaret

Semih Köken | 14 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkez Müdürlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Bülent Aydınlı, AÜ Organ Nakli Enstitüsü’ne adı verilen kurucusu Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu’nu ziyaret etti.

**

Prof. Dr. Bülent Aydınlı’nın ziyaretinin kendisini duygulandırdığını belirten Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, kısıtlı imkanlarla kurdukları merkezin şu anda dünyada konuşulan başarılı operasyonlara imza attığını söyledi. Prof. Dr. Karpuzoğlu, “Akdeniz Üniversitesi, organ nakli yaşamsal bilincini ülkemizde ilk sahiplenen ve bu konudaki eğitim ve araştırma hizmetlerine öncülük ederek bünyesinde gerçekleştirilen multiorgan ve kompozit doku nakilleri ile günümüzde dünyanın sayılı organ nakli merkezleri arasında gösterilen üniversitelerimizden biridir” diye konuştu.

SIK SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ
Prof. Dr. Aydınlı ise göreve geldikten hemen sonra Prof. Dr. Karpuzoğlu’nu ziyaret etmenin ve bilgilerinden faydalanmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Prof. Dr. Aydınlı, “Tüm dünyanın tanıdığı merkezimizin başarı çıtasını daha da yükseğe taşımak için göreve talip oldum. Merkez çalışanları ile uyum içinde daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Bu arada bilgi ve deneyimlerinden her fırsatta faydalanmayı hedeflediğimiz, merkezimizin kurucusu hocamız Prof. Tuncer Karpuzoğlu ile görüşlerinden faydalanmak için sık sık bir araya geleceğiz. Bugüne kadar merkezimize verdiği desteğin devam etmesini istiyoruz ve bize böyle bir merkez bıraktığı için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MERKEZİMİZ ÖRNEK OLMAKTADIR
Merkezin amacının, her türlü organ nakli uygulamasını çağdaş düzeyde gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Aydınlı, şöyle devam etti: “Hedefimiz doku ve organ nakli konularındaki yeni gelişmeleri ülkemize aktarmak, temel ve uygulamalı araştırmalar yapmak. Yeni teknikler geliştirmek, organ sağlamak ve toplumun her kesiminin bilinçlenmesine yönelik çalışmalar yapmak. Tıbbi hizmetlerdeki kalite düzeyi, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyeti, üstün nitelikli ekibi, çağdaş altyapısı ve öncü uygulamalarıyla merkezimiz Organ Nakli Merkezi Modeli olarak örnek olmaktadır. Merkezimizde tedavi uygulamaları yanında bilimsel araştırma ve yayın faaliyetleri yürütülmekte, transplantasyon cerrahisi, nefroloji ve organ nakli koordinatörlüğü konusunda kurs görmek isteyenlere teorik ve pratik eğitim imkanı sağlanmaktadır.” (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle