Hoşgeldiniz  

Kara Ailesinin Adres Çilesi

Semih Köken | 25 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya‘nın Kepez İlçesi’nde 46 yıldır oturduğu adresten kayıtları silinen Mümin Kara, ikametgah belgesi alamadığı için pek çok resmi işlemini yapamıyor.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Sütçüler Caddesi 22 numaralı müstakil evde, 1969 yılından beri oturan 55 yaşındaki Mümin Kara ve eşi Emine Kara, ikametgah belgesi almak için geçen cuma günü Kepez İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne gitti. Görevli memur, Kara ailesinin oturduğu adreste başka bir ailenin kaydı bulunduğunu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde kayıtlarının olmadığını söyleyerek belge vermedi. Bunun üzerine Mümin Kara, 46 yıldır oturduğu evin kendi adına olan elektrik ve su faturalarını delil olarak göstererek kaydının yenilenmesini istedi ancak sonuç elde edemedi. .

Nüfus müdürlüğünün işlem yapmadığını iddia eden Mümin Kara, eşinin 7 Haziranmilletvekili seçimlerinde Kepez 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Sandık Kurulu Üyesi olarak görevlendirildiğini, oturdukları adrese belge gönderildiğini söyledi. Kepez Belediyesi kayıtlarında adreslerinin göründüğünü de anlatan Mümin Kara, hatanın düzeltilmesi, kayıtlarını silen görevliler hakkında işlem yapılmasını istedi.

‘BU EVE GELİN GELDİM’

Şu an oturduğu eve 18 yıl önce gelin olarak geldiğini anlatan Emine Kara ise “Geçen cuma günü ikametgah belgesi almak için nüfus müdürlüğüne gittim. Adreste oturmadığımı öğrendim. Benden sonra eşim de gitti. Ona da 1969 yılından beri oturduğu evde kayıtlarının olmadığını söylediler. İki çocuğumuzla oturduğumuz adreste görünmüyoruz. Adres karmaşasına çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle