Hoşgeldiniz  

Kadına şiddete çözüm arıyorlar

Semih Köken | 23 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

MURATPAŞA Belediyesi, kadın hakları ve kadına yönelik şiddete karşı, kurduğu uzmanlardan oluşan çözüm ekibi, saha çalışmalarına Yeşilova Mahallesi’nden başladı

Muratpaşa Belediyesi; kadınlara yönelik şiddete karşı çözüm ekibi kurma çalışmalarını tamamlayarak çalışmalarına başladı. Kadına yönelik şiddet ve kadın hakları konularında danışmanlık hizmeti verecek olan çözüm ekibi, sosyal hizmet uzmanı, avukat, psikolog, sosyolog, çocuk gelişim uzmanı ve hemşireden oluşuyor. Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren çözüm ekibi, ilk saha çalışmasını Yeşilova Mahallesi’nde yaptı.

KADINLARLA TOPLANTI

Yeşilova Mahallesi’nde yaşayan bir grup kadınla toplantı yapan çözüm ekibi, kadınları tek tek dinledi. Talep eden kadınlarla da özel görüşmeler gerçekleştirildi. Çözüm ekibi, görüşmelerin yanı sıra sosyal incelemelerde bulunup, çözüm önerileri sunuyor. Çözüm ekibi görevlileri, Yeşilova Mahallesi’nde yaşayan 65 yaşındaki Emine Kiraz’la da özel görüşme yaptı. Toplantıya katılan kadınlara Cumhuriyet Kadınları Derneği ile birlikte hazırlanan Kadınların Yasal Hakları isimli kitapçık dağıtıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle