Hoşgeldiniz  

Kabus yine Antalya’nın kapısına dayandı

SEMİH KÖKEN | 29 Ocak 2019 | Antalya Haber A- A+

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü çarşamba (yarın) ve perşembe günü kenti etkisi altına alacak yağmurlu, fırtınalı ve hortumlu bir hava tahmin raporu paylaştı. Çarşamba sabah saatlerinde başlayacak yağmur ve fırtına cuma günü etkisini kaybedecek.

Kabus yine Antalya nın kapısına dayandı

METEROLOJİ ANTALYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYARISI:

“Yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre bölgemiz genelinde başlayan yağışların;
30/01/2019 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak Antalya il merkezi ve ilçelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yerel olarak kuvvetli (40-80 kg/m2) şeklinde olması bekleniyor.

31/01/2019 Perşembe günü yağışların; Antalya’nın batı sahil ve doğu ilçelerinde (Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı ve Akseki ) sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde çok kuvvetli (51 – 100 kg/m2), diğer ilçelerde aralıklı sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da Çarşambe ve Perşembe güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve yağış anında kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Çarşamba ve Perşembe günleri meydana gelecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar ile birlikte Antalya ilimizin kıyı bandında deniz üzerinde hortum oluşma riski ile yerel dolu yağışı ihtimali de bulunmaktadır.
Vatandaşlarımız ve ilgililerin meydana gelmesi muhtemel kuvvetli meteorolojik olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir.

Bu sistemin Cuma günü bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Hafta sonu ile önümüzdeki hafta başı yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Önümüzdeki bir hafta boyunca hava sıcaklıklarının, Orta Akdeniz’den gelen ılık hava akımlarının etkisi ile mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.”

http://www.gunhaber.com.tr/

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle