Hoşgeldiniz  

Japon gazeteciler EXPO’da

Semih Köken | 14 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Türkiye ile ilgili haber çalışması yapmak üzere Antalya’ya gelen 3 Japon gazeteci, EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.

**

Tokyo Büyükelçiliği’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve bir haftadır Antalya’da bulunan Japon gazeteciler, Hiroko Nakano, Miki Yamashita ve Hisayuki Tatsumi Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.

PROJE SON DERECE ETKİLEYİCİ
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılanan gazeteciler, EXPO projesi sunumu izledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projenin son derece etkileyici olduğunu söyleyen Japon gazeteciler, yazacakları haberlerde Türkiye’nin ilk EXPO’suna ayrı bir yer ayıracaklarını belirtti. Gazeteciler, EXPO 2016’nın ve Antalya’nın tanıtımına katkı sağlayacaklarını söyledi.

AĞAÇ DİKTİLER
Aralarında Elijah Wood, İnna, Srebro gibi ünlü sanatçıların ağaç diktiği ünlüler ormanı için hazırlanan klibi izleyen Japon gazeteciler, “Bizim de burada bir ağacımız olmalı” dedi. Bunun üzerine Şengül, Japon heyeti sergi alanında ünlüler ormanına davet etti. Japon gazeteciler, alana Zeytin (Olea Europaea) ağacı dikti. İsim etiketini ağaca bağlayan gazeteciler, can suyu verdikten sonra ağaçlarıyla fotoğraf çektirdi.

SAKURA ŞAMPUANI
EXPO 2016 Antalya ile ilgili yazacakları haberlerde Ünlüler Ormanı’na da yer vereceklerini belirten Japon gazeteciler, kendi ülkelerinin popüler yazarlarından biri olan ve kitapları Türkçeye de çevrilen Haruki Murakami’yi de alana ağaç dikmesi için davet edeceklerini söyledi. Ziyaretin sonunda Japon gazeteciler Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül’e sakura şampuanı hediye etti. Şengül ise Japon gazetecilere EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık ile birlikte EXPO 2016 Antalya’yı tanıtan bir set hediye etti. (DHA)

1e810c39ea447ecda5817acdf805a7d2

ac445aa91083bf226248898818f172c6

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle