Hoşgeldiniz  

İYİ ANTALYA İL BAŞKANI AHMET AYDIN CİNSEL AMAÇLI SUÇ MU İŞLEDİ?

SEMİH KÖKEN | 04 Ekim 2018 | Antalya Haber A- A+

İYİ ANTALYA İL BAŞKANI AHMET AYDIN CİNSEL AMAÇLI SUÇ MU İŞLEDİ?

Antalya da İYİ  partinin il yönetiminin istifa etmesinin ardından Genel merkez tarafından yeni  görevlendirilen Ahmet Aydın getirildi.

Mazbatasını İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener den  alan Ahmet Aydın göreve hızlı başladı. İyi Partinin Antalya dan 3 Milletvekili çıkarmasının ardından göreve getirilen Aydın ın yerel seçimler öncesi hızla çalışmalara başlaması beklenirken Aydın  hakkında  2011 yılında Antalya Asliye Ceza mahkemesi tarafından Cinsel amaçlı  suç işlediğinden dolayı  hapis cezası  aldığı 3 ay hapiste kaldığı ortaya çıktı.Ahmet Aydın hapis yatıp çıktıktan sonra  bu suçtan cezası  5 yıl ertelenmiş  ve davası düşmüştür.

Genel başkanı bir bayan olan İYİ Partinin Antalya il Başkanlığına atanan bu kişinin nasıl ve ne amaçla getirildiği merak konusu olurken , Şimdi Antalya da 3 vekil çıkaran bir  Partinin il Başkanın  bu görevde kalması sizce doğru mudur.?

İYİ PARTİ ANTALYA İL BAŞKANI AHMET AYDIN, EVLİ İKEN NİŞANLANDIĞI, NİŞANLISI AYRILMAK İSTEYİNCE ZORLA KAÇIRDIĞI GEREKÇESİYLE 1 YIL 8 AY ERTELENMİŞ HAPİS CEZASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

 

 

EVLİ İKEN NİŞANLANDI, NİŞANLISI AYRILMAK İSTEYİNCE KAÇIRDI

İYİ PARTİ ANTAYA

İL BAŞKANI ŞAŞIRTTI

Genel Başkanı kadın olan ve tüzüğünde üye olma kriteri olarak kadına şiddet olayına bulaşmamışları koyan İYİ Parti Antalya İl Başkanlığına yaklaşık 10 gün kadar önce atanan Ahmet Aydın’ın evli iken kız kaçırdığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Parti tüzüğünün 4. maddesi olan kadına şiddet, cinsel istismar ve terör suçlarından affa veya zaman aşımına uğramış olsa dahi mahkûmiyet hükmü bulunanlar dışında kişilerin üye olabileceği beyan edilmesine karşılık, Ahmet Aydın’ın evli iken, nişanlanması ve kendisinden ayrılmak isteyen kadını cinsel amaçlı zorla hürriyetinden yoksun bırakmasına rağmen partiye üye olup, il başkanlığına atanması şaşkınlıkla karşılandı.

Elmalı İlçesinde mali müşavirlik yapan 36 yaşındaki Ahmet Aydın, ilk evliliğini H.A. ile yaptı. Ancak çift boşanma aşamasında iken 2011 yılı, Nisan ayında kendisinden 5 yaş küçük olan S.İ. nişanlandı. S.İ., evli olan nişanlısı Ahmet Aydın ile anlaşamadığı gerekçesiyle ayrılma kararı aldı.

Kaş Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada S.İ. ifadesine göre Aydın’ın kendisini daha önce yaşadıkları ilişki nedeniyle sürekli tehdit ettiğini belirterek, “Daha önce yaşadığımız ilişki sırasında çekilmiş fotoğraflar olduğunu ve bunları kullanacağı yönünde beyanları oldu. 22 Ağustos 2011 tarihinde yanımda annemle birlikte yolda yürürken, Seyfi Kırbaş’ın kullandığı bir araçla Ahmet Aydın ve kardeşi Sebahattin Aydın beni kaçırdılar. Daha sonra bana kendim kaçmışım gibi bir kağıt imzalattılar. Bilmediğim bir eve götürdüler. Daha sonra babam ikna olmuş ve beni Ahmet Aydın’a vereceğini söylediği için ikna olmuşlar ve beni teslim ettiler. Beni zorla ve tehdit yolu ile alıkoyan Ahmet Aydın, Seyfi Kırbaş, Sebahattin Aydın ve Şükrü Sezek’ten şikayetçiyim” dedi.

Ahmet Aydın ise savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek “İlk evliliğimin sonucu yerel mahkemenin verdiği boşanma kararı temyiz aşamasında yargıtaydadır. S.İ. ile birbirimizi çok seviyorduk. Eski eşim S’nin ailesi ile temasa geçerek onları doldurmuş. S. Bana durumu anlattı. Bu durumu sana söylediğim için babamlar beni döverler dedi. Yolda S. ile annesini gördüm. Aracı kullanan Seyfi’ye S. ile görüşemiyorum. Yaklaşıp, konuşalım dedim. Annesi ile S.’nin yanında durduk. Ben arabadan inince annesi bağırdı. Bunun üzerine bir anlık şaşkınlıkla S.’ye arabaya bin dedim. S.’de bindi. Yolda durup, durumumuz konuştuk. Hiçbir zaman cinsel amaç gütmedim. Olay eski eşimin komplosudur” dedi.

Kaş Ağır Ceza mahkemesi 27 Mart 2012 tarihinde verdiği gerekçeli kararında Ahmet Aydın’ın “Kişiyi cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla 6 yıl hapis cezası ile cezalandırdığı, ardından yapılan indirimlerle ile bu cezanın 1 yıl 8 ay hapis cezasına çevrilerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Aydın’la birlikte Seyfi Kırbaş ve kardeşi Sebahattin Aydın’ın da aynı cezaları alarak, 5 yıl boyunca suç işlememek kaydı ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği ortaya çıktı.

Ancak S.İ.’nin ailesi bu karara itiraz ettikleri ve kararın yargıtay’a gönderildiği öğrenildi.

 

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, bu cezasının ardından 28 Nisan 2014 tarihinde ilk eşinden boşandığı, 2 Kasım 2014 tarihinde ise Fikriye Aydın ile ikinci evliliğini yaptığı öğrenildi. Aydın, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’in elinden atama kararını alıp, göreve başlamıştı.

 

 

 

İYİ PARTİ TÜZÜĞÜ 4. MADDESİ

PARTİ’YE ÜYE OLMA ŞARTLARI Madde 4 Siyasi Partiler Kanunu ile diğer ilgili yasalarda, herhangi bir siyasi partiye üye olamayacakları açıkça belirtilmiş olanlar ile kadına şiddet, cinsel istismar ve terör suçlarından affa veya zaman aşımına uğramış olsa dahi mahkûmiyet hükmü bulunanlar dışında, on sekiz yaşını doldurmuş, medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip, başka bir siyasi parti üyesi olmayan, Parti Tüzüğü, Programı, Temel Değer ve İlkeleri’ni benimseyen, parti çalışmalarına katılmayı, üyelik aidatını ödemeyi kabul eden her Türk vatandaşı Parti’ye üye olabilir.

 

haber: İsmail GÜREL

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle