Hoşgeldiniz  

İstişare konseyi başkalığına Muharrem Koç getirildi

Semih Köken | 01 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı imzasıyla oluşturulan ‘Antalya Yüksek İstişare Konseyi’ başkanlığına ANSİAD’dan ihraç edilen işadamı Muharrem Koç’un getirilmesi, tepkilere yol açtı. Hiçbir kurum ve isimle istişare yapılmadan Koç’un başkanlığa getirilmesi nedeniyle çok sayıda sivil toplum örgütü konseye katılmayacağını bildirdi.

Antalya Valiliği himayesinde, içinde belediyeler ve sivil toplum örgütlerinden oluşan 28 kurum ile 30 işadamından oluşan Antalya Yüksek İstişare Konseyi oluşturuldu. Vali Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel imzasıyla da bu kuruluşlar ve işadamlarına yazılı olarak konseyin kuruluşu bildirildi. 7 Ekim Çarşamba günü saat 17.30’da da Akra Barut Hotel’de konseyin ilk toplantısı için bu kurum ve işadamlarına çağrıda bulunuldu.

THİNK TANK BİRİMİ

Vali Türker ve Büyükşehir Başkanı Türel imzalı çağrı yazısında, Yüksek İstişare Konseyi’nin, sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla Antalya’nın küresel vizyonuna ışık tutacak, kentin sosyo- ekonomik ve sektörel sorunlarını, çözüm önerilerini, büyük yatırım projelerini ele alacağı, kentlilik bilincinin ve sosyal dayanışmanın gelişmesine katkıda bulunacağı, yerel yönetim kararlarında sivil toplum katılımıyla katılımcı yönetim anlayışının güçlenmesini sağlayacağı, yerel yönetimler ve sivil toplum kurumları arasında koordinasyonu güçlendirecek bir think tank, yani fikir üretim birimi olacağı kaydedildi.

SEKRETARYA BÜYÜKŞEHİR

Sekretaryasının Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca yürütüleceği açıklanan konseyin en çok tepki gören yanı ise konsey başkanlığına getirilen isim oldu. Vali Türker ve Başkan Türel imzalı yazıda, konsey başkanlığını, konseyin oluşumunun fikir ve hazırlık aşamasında katkı sağlayan ve sivil toplum tecrübesine sahip işadamı Muharrem Koç’un 2 yıl süreyle yürütmesinin kararlaştırıldığı, Koç’un gerekli çalışmaları en iyi şekilde yürüteceğine inandıkları açıklandı.

BARO’DAN SERT TEPKİ

Vali Türker ve Başkan Türel’in davetine katılmayacağını bildiren Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, konsey başkanlığını 2 yıl süreyle işadamı Muharrem Koç’un yürüteceğinin bildirildiğine işaret ederek, “Antalya Barosu’nun şehir ve ülke meselelerine duyarlılığı sayın Valilik makamının malumudur. İnsan hakları, kadın ve çocuk hakları, çevre ve imar meseleleri başta olmak üzere şehrimizin tüm sorunlarına büyük bir azim ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam etmek arzusundayız. Ancak böylesi geniş yelpazeye dayanan Yüksek Kurul’un başına, hiçbir kurumla istişare edilmeden, bir işadamının getirilmesini doğru bulmadığımızı, bu amaçla kurulan bir konseye ancak Antalya Valisi yahut görevlendireceği bir vali yardımcısının başkanlık etmesi halinde katılacağımızı ve katkı koyacağımızı makamınıza saygı ile arz ederim” dedi.

ANSİAD DA SERT ÇIKTI

ANSİAD da baro gibi konseye katılmayacağını yazılı olarak bildirdi. Daha önce ANSİAD’da üyesi iken çeşitli sebeplerle Muharrem Koç’u ihraç eden ANSİAD yönetimi, konsey başkanlığına getirildiği belirtilen Koç’un dernek üyeliği vasıflarını yitirdiği için üyeliğinin sonlandırıldığı, Koç’un başkanlığında oluşturulan bir konseyde üyelik ve toplantılara katılımın dernek ilkelerine aykırı olduğu ifade edildi.

DAVET EDİLEN KURULUŞLAR

Konseye katılımları için yazılı davet bulunulan kuruluşlar şunlar:

Antalya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı belediye başkanları, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Akdeniz Turistik Otel ve İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya Fuarcılık A.Ş. (ANFAŞ), Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Antalya Barosu, Kent Konseyi, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Ziraat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Antalya Serbest Bölge (ASBAŞ), Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği, Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED).

DAVET EDİLEN İSİMLER

Konseye yazılı davet edilen işadamları ve kentin kanaat önderleri şunları:

Ahmet Selçuk, Ali Rıza Akıncı, Arif Selçuk, Caner Şahinkara, Hasan Subaşı, Ayhan Bektaş, Aziz Torun, Bahadır Yantaç, Birol Güntekin, Cihan Bulut, Bekir Kumbul, Emin Hesapçıoğlu, Feridun Uyar, Fettah Tamince, Hasan Akıncıoğlu, Hüseyin Acarlıoğlu, Kürşat Aybak, Mustafa Söylemez, Mehmet Yüksel, Muharrem Koç, Mustafa Sak, Muzaffer Sağlam, Recai Kırmızıtaş, Sadık Badak, Yeliz Gül Ege, Saim Çotur, Şükrü Erdem, Kadir Dursun, Ahmet Barut ve Abdullah Keleş. (DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle