Hoşgeldiniz  

İlk İftara Yoğun İlgi

SEMİH KÖKEN | 30 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

 Büyükşehir Belediyesi Ramazan’ın ilk günüde 1500 kişiye iftar yemeği verdi. 

Karaalioğlu Parkı orta miradorda kurulan iftar sofrasında hep birlikte orucunu açan vatandaşlar, ardından Ramazan Şenlikleri kapsamında düzenlenen Elmalı Tasavvuf Musikisi konserini izledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği Ramazan ayının ilk iftarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlk iftar sofrası Karaalioğlu Parkı içinde gerçekleştirildi. Heyecanla iftar saatini bekleyen vatandaşlar, Ramazan topunun atılmasıyla ilk oruçlarını açtı. İftarda vatandaşlara ezo gelin çorba, tavuk sote, pilav ve tulumba tatlısı ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi din görevlileri Kuran’ı Kerim okurken, hep birlikte dua edildi.

İLAHİLER SESLENDİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin gelenekselleşen Ramazan Şenliği Karaalioğlu Parkı’nda Elmalı Tasavvuf Musikisi konseriyle başladı. Topluluk tasavvuf eserleri ve ilahiler seslendirdi. Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan Ramazan Çarşısı da ilk günden doldu. İftarın ardından şenlik alanına akın eden Antalyalılar, alışveriş yaptı, pamuk helvacısından, macunsuna Ramazan nostaljisi yaşadı.

ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri’nde ünlü isimleri ağırlayacak. Nuray Hafiftaş, Ayna ,Uğur Işılak, TRT sanatçılarından Makbule Kaya ve Ali Çakar  gibi birbirinden ünlü isim ve gruplar şenlik alanında konserler verecek. Konserlerden önce Hacivat-Karagöz,  animatörler, ateşbazlar ve hokkabazlar Ramazan nostaljisi yaşatacak. Ayrıca hemşehri dernekleri geceleri, fasıl, animasyon ve dans gösterileri gerçekleştirilecek. Antalyalılara unutulmaz bir Ramazan ayı yaşatacak şenlikler her akşam 21: 45’de başlayacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle