Hoşgeldiniz  

Hüseyin Çimrin, Antalya’nın Kurtuluşunu Anlattı

SEMİH KÖKEN | 07 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalyan  kurtuluşu (4) Antalyan  kurtuluşu (1) Antalyan  kurtuluşu (2) Antalyan  kurtuluşu (3)

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 5 Temmuz Antalya’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93’üncü yılını, kent tarihçisi Hüseyin Cimrin’in konuşmacı olduğu bir söyleşi düzenledi. Hüseyin Çimrin, söyleşide Milli mücadele yıllarında Antalya’ya yaşanan olayları anlattı.

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi 5 Temmuz Antalya’nın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 93’üncü yıl dönümünü kent tarihçisi Hüseyin Cimrin’in konuşmacı olduğu bir söyleşi ile kutladı. Söyleşiye Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi ve vatandaşlar katıldı.

İTALYAN ASKERLERİ ANTALYA SOKAKLARINDA

“Antalya’nın İşgali ve Kurtuluş Günü” konulu bir söyleşi gerçekleştiren Antalya Kent Tarihçisi Hüseyin Çimrin, “Yaptığım araştırmalar sonrasında Antalya’nın işgali ile ilgili çok önemli bilgiler ortaya çıktı. Araştırmaların sonrasında ise koca bir Antalya tarihi meydana geldi. Antalya’da oturmak Antalya’yı tanımakla olur. Eski Antalya’yı yeni hemşerilerimize sevdirmek istiyorum. Milli mücadele yıllarında Antalya’nın un fabrikaları meşhurdu. Fransızlar, ilk olarak un fabrikalarının bombalamışlar.  Antalya 28 Mart 1919’da işgal edildi.  İşgal edildikten sonra İtalyan askerleri Antalya sokaklarında dolaşmışlardır. Zaman zaman Türk askerleriyle birlikte görüldüğü olmuştur” dedi.

GİDERKEN TÖREN İSTEMİŞLER

Antalya’nın işgal döneminde kurtuluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Hüseyin Çimrin, konuşmasında şunlara değindi: “Yurtdışıyla kurtuluş mücadelesinin yayılmasında Antalya Postanesi’nden haberleşme yapılırdı. İtalyanlar, Antalya’da 2 yıl kalmışlar. Antalya halkına bazı noktalarda yardımcı olmuşlardır

İtalyanlar 5 Temmuz 1921 tarihinde Antalya’dan ayrılmışlardır. Giderlerken tören istemişler ancak Atatürk, ‘Biz onları törenle karşılamadık ki törenle gönderelim’ demiştir. Ancak küçük bir çay partisi verilmiştir.”

Söyleşinin sonrasında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Hüseyin Çimrin’e teşekkür ederek,  çiçek takdim etti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle