Hoşgeldiniz  

Her Gün İhtiyaç Sahibi 2 Bin Kişiye Sıcak Yemek Ulaştırılıyor

Semih Köken | 17 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi, Aşevi vasıtasıyla yılın her günü ihtiyaç sahibi 2 bin kişiye 3 çeşit yemek ulaştırıyor.

Temizlik ve hijyenin ön plana tutulduğu aş evinde hazırlanan yemekler gıda mühendisleri tarafından test edildikten sonra ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel‘in ilk başkanlık döneminde kurduğu Aşevi ihtiyaç sahiplerini her gün sıcak yemek ulaştırıyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Aşevi’nde 30 personel görev yapıyor. Yemeklerin hazırlığı bir önceki günden başlıyor. Yardımcı elemanlar diyetisyen kontrolünde yemekler için gerekli malzemeleri gün içinde hazır hale getiriyor. Malzemesi hazır olan yemekler, gece 02.00 ile 06.30 arasında aşçılar tarafından pişiriliyor.

MÜHENDİSLER KONTROL EDİYOR

Hazırlanan yemekler dağıtıma çıkmadan önce gıda mühendisleri tarafından kontrol ediliyor. Yağ, salça, tuz oranı ve gramajları kontrol edilen yemeklerin tatlarına bakılıp sonra numuneleri alınıyor. Servise hazır olan yemekler, ihtiyaç sahibi ailelerdeki kişi sayısına göre taslara dolduruluyor. Sabah saatlerinde araçlara yüklenen yemekler tek tek ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor.

Aşevi’nde yemek yapımında markalı, kaliteli ürünler kullanılıyor. Ürünler gıda mühendisleri tarafından kontrol edildikten sonra kabul ediliyor. Diyetisyenler de kalori ve besin hesaplamaları ile yemekleri ve malzemelerin hangi oranda kullanılacağını belirliyor.

KURUMLARA DESTEK

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Ethem Sardoğan, Kepez,Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde sosyo-ekonomik yönden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ve yemek yapamayacak durumda olan yaşlılara, yalnız yaşayanlara, engelli ve yatalak olan vatandaşlara, doğal afet sonucu mağdur olan bireylere yemek dağıtımı yaptıklarını söyledi. Sardoğan, toplumdaki dezavantajlı gruplar ile kamu yararına hizmet veren kurumlara da sıcak yemek yardımında bulunduklarını anlattı.

YEMEK FABRİKASI

Ethem Sardoğan aşeviyle ilgili şu bilgileri verdi: “Aşevimizde her gün 3 çeşit yemek hazırlıyoruz. Yemekler gece 2 gibi pişirilmeye başlıyor. Her gün et, tavuk ya da köfte var. Yemekler diyetisyenlerin belirlediği özelliklerde hazırlanıyor. Gıda mühendisleri kontrolleri gerçekleştiriyor. Diyetisyenimiz kişi başı gramajları belirliyor. Yemekler sabah 07.30-08.30 saatleri arasında sefer taslarına dolduruluyor ve ardından vatandaşlara ulaştırılıyor. Görevlilerimiz saat 13.00 gibi dağıtımdan boş sefer taslarıyla dönüyorlar. Ardından bir sonraki gün dağıtımı yapılacak yemeklerin hazırlıkları başlıyor. Bu işlem her gün bu şekilde devam ediyor. Diyetisyenlerimiz ve gıda mühendislerimiz tarafından ürünlerin kontrolleri yapılıyor. ”

6 AYDA BİR KONTROL

Yemek yardımı alan vatandaşların 6 ayda bir sosyal hizmet uzmanı tarafından kontrol edildiğini aktaran Sardoğan “Bu kontroller sırasında vatandaşların sosyo-ekonomik durumlarında değişim var mı, hala ihtiyaç sahibi mi, bunlara bakılıyor. Durumunda bir değişme söz konusu değilse yemek dağıtımına devam ediyoruz. Artık ihtiyaç sahibi olmadığı tespit edilirse yemek dağıtım listesinden çıkarılıyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle