Hoşgeldiniz  

Hayırsever işadamı ikinci okulu yaptırıyor

Semih Köken | 08 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

İş hayatına kamyon şoförlüğü yaparak başlayan 79 yaşındaki hayırsever işadamı Osman Ali Cingöz, Antalya’da 2007 yılında yaptırdığı 12 derslikli okula 12 derslik daha ilave etmek için protokol yaptı. Protokol töreninde konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Türk milletinin birlik beraberlik içinde başarılara imza atan bir millet olduğunu söyledi.

**

Antalya’da devlet-vatandaş işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim yatırımlarına 12 derslikli bir orta okul daha ekleniyor. 2007 yılında 12 derslikli bir ilkokul yaptıran hayırsever işadamı Osman Ali Cingöz, bu okulun yanına şimdi de 12 derslikli bir ortaokul binası yaptırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokole imza attı. Antalya Valiliği’nde gerçekleştirilen protokol törenine Vali Muammer Türker, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Müdür Yardımcısı Tevfik Kahveci, Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar ile hayırsever işadamı Osman Ali Cingöz ile avukat kızı Hilal Cingöz katıldı.

OKULA 12 DERSLİK DAHA İLAVE EDİLECEK
İmza töreninde konuşan Vali Muammer Türker, Akseki’nin Kuyucak Köyü’nde doğup 22 yaşında kamyon şoförlüğüne başlayan Osman Ali Cingöz’un uzun yıllar Hollanda’da işçi olarak çalıştığını söyledi. Memleketine dönen Cingöz’ün Döşemealtı İlçesi Nebiler Mahallesi’nde 12 derslikli bir okul yaptırdığını anlatan Vali Türker, şimdi bu okula 12 derslik daha ilave edileceğini söyledi. Türker, “Biz devletiyle, milletiyle birlik beraberlik içinde başarılar göstermiş bir milletiz. Bugün bir takım sorunlar yaşıyoruz. Terör sorunu, yüreğimizi yakan hadiseler oluyor. Yüreğimiz bir taraftan yanıyor ama, bir taraftan da bizi millet olarak diri tutan, birlik beraberlik içinde tutan hadiseler yaşıyoruz” dedi.

DEVLET GİBİ DERSLİK YAPTIRIYORLAR
Hayırsever işadamı Osman Ali Cingöz ile yapılan protokolün de bunun bir örneği olduğunu anlatan Türker, “Bizi bölmek, ayrıştırmak isteyen kesimlere inat vatandaşlarımız devletiyle birlikte bu milletin çocuklarına hizmet etmek için elinden geleni yapıyor. Millet olma iradesini ortaya koyuyor” diye konuştu. Antalya’da eğitime hayırseverlerin verdiği destekle ilgili de bilgiler veren Muammer Türker, 2003 yılından bu yana hayırseverlerin katkısıyla toplam 232 okulda 3 bin 566 dersliğin yapıldığını söyledi. Aynı dönemde devletin de 233 okulda 3 bin 651 derslik yaptırdığını anlatan Muammer Türker, “Hayırseverlerin yaptırdığı derslik sayısı ile devletin yaptırdığı derslik sayısı hemen hemen denk gibi” dedi.

Avukat kızı Hilal Cingöz ile birlikte protokol törenine katılan hayırsever işadamı Osman Ali Cingöz ise okulu en kısa sürede inşa ettirip açılışını görmek istediğini söyledi. Bir yıl içinde tamamlanması planlanan okul için ortalama 2 milyon liralık bir harcama öngörülüyor. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle