Hoşgeldiniz  

Hayaller gerçek oluyor

Semih Köken | 31 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (ASMEK) açılan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASMEK ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen programla, kursiyerlere kendi işlerini kurma fırsatı veriyor. Kursiyerler eğitimlerini aldıkları alanlarda iş yeri açarak hayallerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda açılan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, KOSGEB İl Müdürü Selim Erkoç, ASMEK çalışanları ve kursiyerler katıldı.

İŞYERLERİNİZDE ÇAYINIZI İÇMEK İSTERİZ

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, “ASMEK Antalya’da bir marka oldu. Bu marka isminin altında vatandaşlarımız birer el becerisi, birer altın bilezik kazanırken, beraberinde de KOSGEB Antalya’mızda iyi işler yapıyor. Dilerim bundan sonra da açacağınız iş yerleriniz sizler için hayırlı olur, sizlere bol kazançlar diliyorum” dedi.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

KOSGEB İl Müdürü Selim Erkoç ise eğitim sürecini tamamlayan kursiyerlere iyi dileklerde bulunarak “Güzel bir süreci atlattık, önce meslek eğitimi akabinde de bu mesleği fiili hayata dökme noktasında ticari bir eğitimi gerçekleştirdiniz. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de KOSGEB ile beraber iş sürecini birlikte yürüyeceğiz. Şimdi iş zamanı. İşletmesini kurup bizden destek talebinde bulunanlara da desteğimiz sürecek” diye konuştu.

PET OTEL

Eğitime katılıp sertifikalarını alan kursiyerler hayallerini bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyor. İş yeri fikri olarak kedi-köpek oteli açmak isteyen 43 yaşındaki Mehtap Koyuncu, “Eğitim süreci son derece keyifli ve öğreticiydi. Benim açmak istediğim iş yeri bir kedi köpek oteli olacak, Pet Otel. İnsanlar tatile gittiğinde ya da ihtiyaç duyduklarında evcil hayvanlarını güvenli bir ortamda bırakmak isterlerse, kafeslerde değil, insanlarla iç içe yaşamasını istediklerinde bizler yardımcı olacağız” dedi.

BUTİK PASTANE

Pastacılık eğitimi alan 28 yaşındaki Barış Yıldız ise butik pastacılık alanında bir işletme açmayı hedeflediğini söyledi. Eğitimi başarıyla tamamlayan ve yeni iş fikirleriyle istihdam olanakları oluşturmayı hedefleyen kursiyerlere sertifikalarının dağıtılmasının ardından, tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. (DHA)

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle