Hoşgeldiniz  

Hakan Tütüncü, Görevi Böcek’ten Devraldı

SEMİH KÖKEN | 10 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla illerinden belediyelerin üyesi olduğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nde devir teslim töreni yapıldı. 29 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde başkan seçilen Hakan Tütüncü, mevcut birlik başkanı ve Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek’ten görevi devraldı. Eski ve yeni başkanın birbirlerine başarı dileklerinde bulunduğu ve plaket verdiği törene, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve Hakan Tütüncü’nün eşi Ayşe Tütüncü de katıldı.

SİYASET GÖZETMEDEN ÇALIŞTIK

Törende konuşan Muhittin Böcek, bugüne kadar 4 kez birlik başkanı seçildiğini belirtirken, görev yaptığı süre boyunca Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla’daki belediye başkanlarıyla hiç siyaset gözetmeden birlik çatısı altında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Böcek, “Bu birliği elimizden geldiğince en iyi şekilde siyaset sokmadan, her parti görüş ve düşünceden belediye başkanlarımızın desteğiyle bugünlere getirdik” dedi.

TÜTÜNCÜ BİRLİĞİ DAHA İYİ YERLERE GÖTÜRECEK

Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla’daki 234 belediyeden 121’inin birlik üyesi olduğunu aktaran Başkan Böcek, değişen yasalar sonucu kapanan belediyeler nedeniyle bu sayının 44’e düştüğünü kaydetti. Yeni dönemde birlik başkanlığına aday olmadığını ifade eden Başkan Böcek, “Sonuç itibariyle sayın Tütüncü’ye görevi bırakıyorum. Kendisinin birliği daha iyi yerlere götüreceğinden tereddütüm yok” diye konuştu.

ALDIĞIMIZ BAYRAĞI İLERİ GÖTÜRECEĞİZ

Yeni başkan Hakan Tütüncü ise Akdeniz Belediyeler Birliği’nin yerel yönetimlerde çok önemli katkılar sağlayan, marka değeri olan bir kuruluş olduğunu anlatırken, birliğin üyesi olan belediyelerin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda çok ciddi katkıları olduğunu ifade etti. Muhittin Böcek’e görev yaptığı süre boyunca hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Tütüncü, “Biz de aldığımız bayrağı çok daha ileriye götürebilmek için büyük bir gayretin ve çabanın içerisinde olacağız” diye konuştu.

YOL GÖSTERİP ÖNLERİNİ AÇACAĞIZ

Son yıllarda belediyeler birliğinin yasal zeminde de önünün açılmasıyla birlikte yerel yönetimlerin en önemli problem çözücü makamlarından biri olduğunu vurgulayan Hakan Tütüncü, “O avantajları da en iyi şekilde kullanmak suretiyle Antalya’ya, Burdur, Isparta ve Fethiye’mize en güzel şekilde belediyecilik hizmetlerini sunma konusunda onlara yol gösterme, önünü açma noktasında gayretin içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

ESAS OLAN VATANDAŞA HİZMET

Yerel yönetimlerde siyasetin olmadığını, vatandaşa hizmet etmenin esas olduğunu kaydeden Başkan Tütüncü, “Her türlü ayrımcılığa karşı çıkarak herkesi bağrımıza basmak vardır. Biz yerel yönetimin bu şekilde yapıldığı takdirde amacına uygun çalıştığını düşünüyor ve buna inanıyoruz. Kepez’de ortaya koymak istediğimiz anlayış buydu. Böyle yaparsak şehirlerimizi ileriye taşırız diye düşünüyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle