Hoşgeldiniz  

Haince pusuya düşürüp, vurdular yavrumu

Semih Köken | 08 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden piyade sözleşmeli er 28 yaşındaki Uğur Yıldız’ın Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde oturan babası Sadık Yıldız, “Eylülde düğün yapmayı düşünüyordu, en geç kasımda yapmayı planlıyordu. Kısmet olmadı işte, haince pusuya düşürüp, vurdular yavrumu. Aslanımı aldılar, canımı, ciğerimi aldılar” dedi.

**

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca kesiminde PKK’lı bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan 16 askerden Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız’ın Çağlayan Mahallesi’nde oturan amcası Mustafa Yıldız’ın evine taziye çadırı kuruldu. Şehidin babası 53 yaşındaki Sadık Yıldız ve akrabaları burada taziyeleri kabul ederken, çok sayıda vatandaş taziye ziyaretinde bulunuyor.

‘İKİ OĞLUMU KAYBETTİM’
Baba Sadık Yıldız, bir otelde bulaşıkçı olarak çalıştığını, 8 yıl önce 17 yaşındaki oğlu Yılmaz’ı da kalp krizinden kaybettiğini belirterek şimdi bir tek kızıyla kaldığını anlattı. Asker olan oğlu Uğur’un şehit olduğu haberinin dün akşam otelde çalışırken öğrendiğini ve yıkıldığını söyleyen Sadık Yıldız, “Otelde çalışıyordum. Saat 21.30’da haber geldi, bir anda elim ayağım kesildi. Milletimizin, devletimizin başı sağ olsun. İki oğlumu kaybettim. Bin fidan feda olsun. Allah’ın izniyle onlar cennete gittiler. İnşallah biz de onların mertebesine ulaşırız” dedi.

“ASLANIMI, CANIMI, CİĞERİMİ ALDILAR”
Geçen hafta oğluyla telefonda görüştüğünü aktaran baba Yıldız, şunları söyledi: “Oğlum bana telefonda ‘Baba eylülde izine geleceğim. Allah kısmet ederse düğünümüzü de yapacağız, evleneceğim. Nişanlım da bekleyip duruyor zaten’ dedi. Ben de ‘Tamam oğlum burada güzel bir düğün yaparız. Hanımı da alırsın, gidersin. Sonra görevinin başına dönersin’ dedim. Telefonda böyle konuşmuştuk. Eylülde düğün yapmayı düşünüyordu, en geç kasımda yapmayı planlıyordu. Kısmet olmadı işte, haince pusuya düşürüp, vurdular yavrumu. Aslanımı aldılar, canımı, ciğerimi aldılar.”

‘DEVLETİMİZ SANA SAHİP ÇIKACAK’
Şehit oğlunun hayırlı bir evlat olduğunu vurgulayan baba Yıldız, “Baba ben şehit düşersem’ dedi. ‘Nasıl söz Allah göstermesin’ dedim. ‘Şehit olursam devletimiz sana sahip çıkacak hiç üzülme sen’ dedi. ‘Oğlum ben devletten bir şey istemiyorum senin sağlığını istiyorum, yeter ki sen sağ salim vatani görevi yap’ dedim” diye konuştu.

‘BELKİ DÖNEMEYEBİLİRİZ, HAKKINI HELAL ET’
Uğur Yıldız’ın şehit olmadan önce en son annesiyle konuştuğunu kaydeden baba Sadık Yıldız, şunları söyledi: “En son annesini arayarak, ‘anne hakkını helal et, biz operasyona, göreve gidiyoruz. Belki dönemeyebiliriz demiş’ ve sonra şehit düşmüş. Bu Türkiye ayakta durduğu müddetçe bu zalimlere asla taviz vermeyecekler, bu Türkiye’yi bölemeyecekler. Bu Türk milleti ayakta olduğu müddetçe bunların hepsinin kökünü kazıyacaklar. Bundan herkes emin olabilir.” (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle