Hoşgeldiniz  

GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİNE EĞİTİMLİ GENÇLERLE ULAŞACAĞIZ

SEMİH KÖKEN | 24 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

 


demre meslek yuksel temel atma demre meslek yuksel temel atma (1) demre meslek yuksel temel atma (2) demre meslek yuksel temel atma (3) demre meslek yuksel temel atma (5)

Akdeniz Üniversitesi Demre Meslek Yüksekokulu’nun temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, üniversitelerin sadece gençleri eğitmediğini aynı zamanda bulundukları bölgelere çok önemli katkılar sağladıkları ifade etti. Başkan Türel, Demre Hizmet ve Eğitim Vakfı tarafından 2001 yılından bu yana devam eden çalışmalar ve gayretler sonrasında temelleri atılan yüksek okulun da Demre’ye her alanda katkı sağlayacağını dile getirdi.
Yüksekokulda 600 gencin eğitim alacağını hatırlatan Türel, bu gençlerin Demre turizminin yetişmiş ve eğitimli eleman ihtiyacını karşılayarak çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.
Demre’de inşaatı devam eden İmam Hatip Lisesi inşaatını da hatırlatan Türel bu okulların eğitim zincirinin birer halkası olduğunu kaydetti. Başkan Türel “Hemen yanı başımızda birkaç önce başlayan imam hatip lisesi inşaatı ile adeta bir eğitim zinciri halkası bu yüksek okulla tamamlanıyor. İmam hatip lisesinin açılması ile yine Demre’de önemli bir ihtiyaç görülmüş olacak” dedi.
Eli molotoflu değil kitaplı gençlik
Geleceğin Türkiye’sini eğitimli gençlerle inşa edeceklerini, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine bu gençlerle ulaşacaklarını kaydeden Türel  “Tabi ki gençliğimizin eli taş atan değil, molotof atan değil sapanla taş atan değil, eli bilgisayarlı, eli kitaplı gençlik olmasını her zaman temenni ediyoruz ve bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.
Büyük Türkiye hedefi

Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü “Eğitimli gençlerimiz ile birlikte bu ülke ilerleyecek ve dünyanın en önemli güçlerinden biri olacaktır. 2023 senesindeki hedefimiz dünyanın onuncu büyük, Avrupa’nın üçüncü büyük ülkesi olmak ise bunu ancak eğitimli gençlerimiz ile başarabiliriz.”
Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime her türlü desteği verdiklerini kaydeden Türel, eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle