Hoşgeldiniz  

Güç Birliği Platformu “Türel’in yanındayız”

SEMİH KÖKEN | 23 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

tapu kadastro ziyaret

güç birliği canan tulgar

güç birliği ziyaret (1)

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret eden Antalya Güç Birliği Platformu Başkanı Canan Tulgar, “Antalya’ya yaşatacağınız güzellikte bizim de yerimiz olsun istiyoruz. Sizin yanınızda olduğumuzu bilin” dedi. Başkan Türel de, “Yaptığımız her işin Antalya’nın yararına olmasına istiyoruz. Destekleriniz önemli” diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşları, odalar ve derneklerin Başkan Menderes Türel’e kutlama ziyaretleri devam ediyor. Antalya’da başlayacak yatırım yağmurunun heyecanını yaşayan ziyaretçiler, projelerle ilgili Başkan Türel’den bilgi alıyor. Antalya’daki 110 dernek ve vakıf temsilcilerinin oluşturduğu Antalya Güç Birliği Platformu, Başkan Türel’i ziyaret etti.
YANINIZDAYIZ
Antalya’ya yapılacak yatırımların heyecanını yaşadıklarını belirten Platform Başkanı Canan Tulgar, Başkan Türel’e başarılar dileyerek, “Bu güzellikte bizim de yerimiz olsun istiyoruz. Sizin yanınızda olduğumuzu bilin” dedi. Canan Tulgar, özellikle İl Özel İdare binasının yıkılması, Konyaaltı sahilinin ücretsiz olarak halka açılması projelerinin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, desteklediklerini ifade etti. Tulgar, Büyükşehir Belediyesi ile projeler geliştirmek istediklerini söyledi.
DESTEKLERİNİZ ÖNEMLİ
Antalya’ya güzel şeyler yapmak istediklerini ifade eden Türel, “Sizin destekleriniz çok önemli. İşbirliğine hazırız. Yaptığımız her işin Antalya’nın yararına olmasına istiyoruz. Antalya geçen 5 yılda çok sessiz kaldı. Çalışmalara başladık. Antalyalılar yavaş yavaş yatırımlarımızı hissetmeye başlayacak” dedi.
Platform üyelerinin soruları üzerine öncelikli projeleri hakkında bilgi verdi. Türel, “Sanayi ve Düden kavşaklarında çalışmalara başladık. Kavşaklar yanında yeni yollar açarak ulaşımı rahatlatacağız. 5 yıl boyunca çürümeye bırakılan belediye hizmet binasını kısa sürede tamamlayacağız” diye konuştu.
SAHİLLER KANUNEN BÜYÜKŞEHİR’İN
Konyaaltı sahilini, şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet gibi hizmetlerle ücretsiz olarak halka açma girişimlerinin mecliste siyaseten muhalefet tarafından engellendiğini hatırlatan Türel şunları söyledi: “Sayısal çoğunlukları ile sahili halka açma yetkisini bize vermediler. İlçe belediyesine verilmezse sahipsiz olsun dediler. Sahillerin ilçe belediyelerine verilmesi kanunen mümkün değil. Kanun sahiller Büyükşehir olan yerlerde Büyükşehir Belediyesi’nin olmayan yerlerde il belediyelerinindir diyor. İlçeler isteseler de sahillerde yetkiyi alamazlar. Biz çözüm üreten belediye olacağımızı hep söyledik. Konyaaltı sahilini encümen yetkisiyle 3 yıllığına aldık. İlçeleri ziyaret ettik ve hukuki hakka sahibiz diye kırıp dökmeyeceğiz, yine ilçelerle birlikte karar vereceğiz dedik. Ancak buna rağmen bize bir direnç gösterdiler. Gelin beraber olalım dedik ama olmak istemiyorlarsa yapacak bir şey yok. El sıkışmak için iki elin buluşması gerekir. Biri yumruğunu sıkıyorsa olmaz.”
PADİŞAH TUĞRASI HEDİYE ETTİLER
Antalya Lokantacılar, Aşçılar, Kebapçılar ve Köfteciler Odası Başkanı Yasin Tekdemir ve yönetim kurulu üyeleri de Başkan Türel’e kutlama ziyareti gerçekleştirerek, sorunlarının bulunduğu bir dosya sundu. Antalya Tapu Kadastro 6. Bölge Müdürü Necmi Akkoca ile bölge müdür yardımcıları ve şube müdürleri de Başkan Menderes Türel’in konuğu oldu. Tapu Kadastro olarak 160’ncı kuruluş yıl dönümlerini kutladıklarını ifade eden Necmi Akkoca, ziyaret anısına Başkan Menderes Türel’e Sultan 1. Ahmet’in tuğrasının yer aldığı bir tablo hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle