Hoşgeldiniz  

Gömbe’nin 30 Yıllık Özlemi Bitti‏

Semih Köken | 19 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Gömbe Yolu Asfaltla kaplandı

 

Büyükşehir ekipleri Antalya’nın en büyük yaylalarından Kaş’ın Gömbe Mahallesi’nin yollarını sıcak asfaltla kapladı.  Gömbenin 30 yıllık özlemi yaklaşık 2 milyon liralık yatırım ile son buldu.

 

 

Büyükşehir Belediyesi sıcak hava koşullarına rağmen yol bakım onarım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan yeni sıcak asfalt ve sathi asfalt çalışması ile vatandaşların yüzü gülüyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Antalya’nın en kalabalık yaylalarından biri olan Kaş’ın Gömbe Mahallesi’ni sıcak asfaltla buluşturdu. Yol bakım ve asfalt çalışmasını Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, görevlilerden bilgi alarak yerinde inceledi.

 

Yaz aylarında yaklaşık 15 bin ve 20 bin arasında değişen nüfusuyla yaylacılık turizminin merkezi olan Gömbe, 5 kilometrelik sıcak asfaltla modern bir görünüm kazandı. Doğal güzelliğiyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden İsa Akdemir, Gömbe’de inanç turizminin de yoğun olarak yaşandığını belirtti. Gökdemir sözlerini şöyle sürdürdü; “Gömbe toplumun tüm kesimlerine hitap eden bir yer. Yaz aylarında çok kalabalık olan bir mahalle. Antalya’nın ve Kaş’ın en güzel yaylalarından bir tanesi. Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun çalışmalarla sıcak asfalt döküyoruz. Burada yapılan asfaltın maliyeti 2 milyon lira. 3 bin 500 kilometre yayla yollarımız var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam edecek.”

30 YILLIK ÖZLEM BİTTİ

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, yapılan yerel seçim ile birlikte yöre halkının sorunlarını en acil şekilde çözmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Yeni asfaltımız Gömbe halkına hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Gömbe Mahalle Muhtarı Kocakahya, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetlerden çok memnun olduğunu belirterek, “Şuanda çok duyguluyum. 30 yıllık özlemimize Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sayesinde kavuştuk, bizi sıcak asfalt ile buluşturdu. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu hizmetlerin devamının geleceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Gömbe’de marangozluk yapan Mehmet Güzeloğlu, “Uzun zamandır beklenen hizmet yeni geldi. Hizmeti gerçekleştirenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

İMECİK KÖYÜ’NE SATHİ KAPLAMA

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Korkuteli İmecik Köyü grup yolunda da sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirildi. 33 kilometrelik İmecik Köy yolunun 15 kilometresi yenilendi Tankerlerin zifti dökmesinin ardından, sathi kaplama silindir ile sıkıştırılıp en zorlu hava şartlarına dayanıklı hale getirildi.4 damtrak, 2 zift tankeri, 1 silindir ve 1 kepçe ile bozulan yollar başta sonra onarıldı.

gömbe asfalt (2) gömbe asfalt (3) İmecik Asfalt (1) İmecik Asfalt (2) İmecik Asfalt (3)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle