Hoşgeldiniz  

Glutensiz tarhana YÖREX’te

Semih Köken | 03 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Ticaret Borsası’nın öncülüğünde TOBB ve Kalkınma Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl 6’ncısı 7-11 Ekim’de EXPO Center’da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı, sofraların vazgeçilmezi tarhanaya ev sahipliği yapacak.

**

Antalya’da bir çok yöreden değişik yöntemlerle yapılan tarhanaların sunulacağı YÖREX’te, Tarhanababa da yöresel lezzetini ziyaretçilerle paylaşacak. Tarhanababa markasının sahibi İsmail Yeldanlı, 1974 yılından bu yana ‘şifalı içecek’ olarak tanıtımını yaptıkları tarhanayı damak tadına sunduklarını belirtti. “YÖREX’te de sıcacık tarhanamızı ziyaretçilere sunacağız” diyen Yeldanlı, “YÖREX’e başından beri katılıyoruz. Bu sayede çok geniş bir kitleye ulaştık. YÖREX bizleri ufuk anlamında Türkiye ve yurt dışına açan bir fuar. Yöreseli en iyi anlatan buradaki firmalarla birlikte YÖREX daha ileriki yıllarda hakkettiği noktalara gelecektir” diye konuştu.

TARHANA ‘FAST FOOD’A KARŞI
Tarhananın sütten kesilmiş bebekler için ek besin olarak kullanıldığını, okul öncesi ve okul çağındaki çocukları hastalıklardan koruyucu özelliğe sahip olduğunu belirten Yerdanlı, “Sindirimi kolay besinler yönünden oldukça zengin olan tarhana çorbası nesilden nesile değer kazanıyor” dedi. TarhanaBaba’nın fast food kültürünün yoğun olduğu dönemde sağlıklı beslenme konusunda herkesi uyarma misyonu bulunduğunu belirten Yerdanlı, “Yöresel Ürünler Fuarı’nda standımızı ziyaret eden herkese bunu anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

GLUTENSİZ TARHANA
Bu yıl YÖREX’te glutensiz tarhanayı ziyaretçilere sunacaklarını bildiren İsmail Yerdanlı, “Bu yıl konseptimize glutensiz tarhanayı da ekleyip gluten konusunda çok muzdarip olan kişilerden gelen isteklere cevap vereceğiz. Domatesi, kırmızı ve yeşil biberi, soğanı, yoğurdu, nanesiyle tam fermanteli bir ürün yapmaktayız. Onun içinde ‘Annelerden sonra ikinciyiz’ diyecek kadar iddialıyız” dedi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle