Hoşgeldiniz  

Gazeteciler, FETÖ suçlamasıyla hakim karşısında

SEMİH KÖKEN | 18 Haziran 2019 | Antalya Haber A- A+

Gazeteciler, FETÖ suçlamasıyla hakim karşısında

ANTALYA’da FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik operasyonda kapatılan Antalya Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ali Orhan ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü Hasan Yavaşlar, ‘Terör örgütüne bilerek isteyerek yardım etme’ ile ‘Terör örgütüne üye olma’ suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı.

Antalyalı gazeteciler, FETÖ suçlamasıyla hakim karşısında

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Ali Orhan ile Hasan Yavaşlar ve avukatı katıldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Ali Orhan, kendilerini şikayet eden kişinin gazetesinde geçmişte çalıştıklarını, işçi alacaklarını vermediği için aralarında husumet oluştuğunu söyledi.

Örgütün ileri gelen sorumluları Nevzat Ayvacı ile Erdoğan Çiğdem’le yaptığı röportajlara da değinen Ali Orhan, “Nevzat Ayvacı ile ilgili başka gazetelerde o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Pensilvanya’ya gittiği haberleri vardı. Bunu açıklığa kavuşturmak için Nevzat Ayvacı ile röportaj yaptık. Erdoğan Çiğdem röportajını hatırlamıyorum. Kim olduğunu da şu an için çıkaramadım” dedi. Sosyal medyada 17 Aralık 2013 tarihinde attığı mesajlara yönelik de savunma yapan Ali Orhan, “Facebook hesabımdaki paylaşımda herhangi bir art niyet yoktur. Bir gazetecilik refleksidir. Beraatımı talep ediyorum” diye konuştu.

Sanık Hasan Yavaşlar ise Ekspres Gazetesi’den ayrıldıktan sonra KHK ile kapatılan Antalya Gazetesi’ne yazı işleri müdürü olarak göreve başladığını belirterek, diğer sanık Ali Orhan’la benzer ifadeler kullandı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen gazeteci Haşmet Öyken ise Antalya Gazetesi’nin FETÖ’nün sermayesine dönen bir gazete olduğunu belirterek, “2014 yerel seçimlerinden önce bu gazete Zaman Gazetesi ile birlikte işbirliği yaparak giydirme tabir ettiğimiz şekilde Antalya’da dağıtılmıştır. Antalya Gazetesi’nin sahibi o süreçte Ali Orhan’dır. FETÖ soruşturmalarında tutuklanan Sıtkı Soydal ile oğlu Onur Soydal ile ticari ilişkileri bulunmaktadır. Ben dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın Nevzat Ayvacı ile görüşüldüğü günde gazetemde haber yaptım. Bunun üzerine Akaydın’ın yıpranmaması için sanıkların olduğu gazete Nevzat Ayvacı ile röportaj yapıp, bu haberimi yalanlayıp algı oluşturmaya çalıştı. Sanıkların FETÖ ile ilgili sadece duyumlarım vardır” diye konuştu.

Sanık avukatı ise müvekkillerinin aleyhine somut deliller bulunmadığını, iddiaların tamamen duyumlardan kaynaklı olduğuna dikkat çekerek beraatlarını istedi. Savcı ise Antalya Gazetesi’nde yayımlanan Nevzat Ayvacı röportajına ilişkin gazete nüshasının Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’ndan istenmesini talep etti.

Mahkeme, Erdoğan Çiğdem, Ayşegül Ök, Sıtkı Soydal ve Onur Soydal’ın tanık olarak dinlenmesini isteyip duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle