Hoşgeldiniz  

G-20’de Antalya Havalimanı’nda sıfır sorun

Semih Köken | 19 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Havalimanı’nı işleten Türk-Alman ortaklı ICF firmasının Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Keleş, G-20 Zirvesi’nde havalimanında sıfır sorun yaşandığını söyledi. Zirve için havalimanına 90 uçak indiğini aktaran Keleş, bunlardan 20’sinin devlet başkanlarına tahsis edilenler olduğunu kaydetti.

Abdullah Keleş, G-20 organizasyonunun büyük başarıyla gerçekleştiğini, ülkenin bir bütün olarak çok iyi organize olduğunu aktardı. Hem kamu yönetimi, hem özel sektör, hem otellerin çok iyi organize olduğunu belirten Keleş, “Gelen herkes eşleriyle heyetleriyle birlikte hayran kaldı. Takdirler topladığımız büyük bir organizasyon gerçekleşti. Elde edilen başarı Antalya’nın turizmine büyük ivme kazandıracaktır. Ülke imajına da büyük etki yapacaktır” dedi.

HAYRAN KALDILAR

Zirveye 20’si esas katılımcı, 7’si misafir olmak üzere 27 ülkenin katıldığına dikkat çeken Keleş, “Antalya’nın kongre turizmi bakımından muazzam bir yere sahip olduğunu bütün dünya gördü. Bütün dünya liderleri tarafından görüldü. Servisi, yemek kalitesine hayran kaldılar. Herkes tek tek fotoğraflar çekti. Allah da yardım edip hava da çok güzel geçti. Çok mutluyuz” diye konuştu.

SIFIR SORUN

Zirve boyunca Antalya Havalimanı’nda da hiçbir sorun olmadığını, hiçbir rötar yaşanmadığını anlatan Keleş, “Bu kadar sürede bu kadar yoğun ülke liderini karşılıyorsunuz. Bu süreçte, o kadar yoğun güvenlik protokolu oluşturuyorsunuz. Bu aşamada herhangi bir yolcu, uçağını kaçırmadı. Havalimanında sıfır sorun yaşandı. Uçakların gelişleriyle, park alanıyla, gidişleriyle, konmaları, konaklamalarıyla ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmadı” dedi.

WEB SİTESİNDE SERGİLEYECEĞİZ

Zirve için her ülkenin ortalama üç uçakla Antalya’ya geldiğini anlatan Keleş, “Zirve için 90’a yakın uçak geldi. Bunların yaklaşık 20’si çok çok özel statüye sahipti. Mesela Çin’in başkanlarına tahsis edilmiş uçağı. Senegal’in başkanlığa tahsis edilmiş uçağı vardı. Bizim ‘Ata’ uçağımız gibi, ülkelerin liderlerine özel olarak tahsis edilen 20 uçak aynı anda Antalya’da bulundu. Bu çok nadir raslanan bir şeydi. Havadan da görüntüleri alındı. Onları en kısa zamanda internet sitemizde sergileyeceğiz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle