Hoşgeldiniz  

Firari Sakızoğlu gıyabında yargılandı

Semih Köken | 03 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da maket üzerinden ev satarak 500’ün üzerinde kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanırken elektronik kelepçeyi kırıp kaçan emlakçı Ahmet Sakızoğlu, gıyabında yargılandı.

Antalya’da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen operasyonda, Sakızoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakızoğlu ile birlikte toplam 21 kişi gözaltına alındı. 500’ün üzerinde kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet Sakızoğlu ile şirket çalışanı 20 kişi hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık yapmak’ suçlarından Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

14 ay cezaevinde kalan Ahmet Sakızoğlu, mağduriyetleri gidereceğini söylemesi üzerine ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı. Ferrari marka lüks otomobillerle verdiği pozlarla dikkati çeken müteahhit Ahmet Sakızoğlu, 31 Mart’ta yurt genelinde yaşanan elektrik kesintisini fırsat bilerek elektronik kelepçeyi kırdı. Sakızoğlu’ndan o tarihten sonra bir daha haber alınmadı.

Kırmızı bültenle aranan firari sanık Ahmet Sakızoğlu’nun yargılanmasına devam edildi. Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 28’inci duruşmasına Sakızoğlu’nun yanı sıra, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklardan Hakan Keskin de duruşmaya katılmadı. Duruşmaya, davanın tek tutuklu sanığı Çalışkan Emlak’ın muhasebecisi Tüner Çiçek, kefaletle serbest bırakılan Çalışkan Emlak’ın Genel Müdürü Orhan E. ile şirket çalışanlarından Sema K. C. ve Erhan T. katıldı.

Duruşmada ifade veren mağdurlardan gurbetçi Akif Turan, 55 bin Euro dolandırıldığını iddia etti. Akif Turan, “55 bin Euro’ya Orhan Erdoğmuş isimli şahıstan bir daire satın aldık. Bu paranın 32 bin Euro’sunu peşinat olarak verdik. 23 bin Euro’yu da 6 ay sonra ödedim. Satılan daire inşaat halindeydi. Parayı ödedikten sonra hiçbir şey yapılmadı. Verdiğimiz para da iade edilmedi. Sanıklardan şikayetçiyim” dedi.

YENİ İNFAZ YASASIYLA TAHLİYE TALEP ETTİ

Davanın tek tutuklu sanığı muhasebeci Tüner Çiçek’in avukatları ise tahliye talebinde bulundu. Tüner Çiçek’in avukatlarından Abidin İbrahim Korkmazer, müvekkili hakkında sadece bir şikayet olduğunu söyledi. Buna karşılık Ahmet Sakızoğlu hakkında 50’nin üzerinde, Orhan Erdoğmuş hakkında 40’ın üzerinde, Erhan T. hakkında 30’un üzerinde şikayetin söz konusu olduğunu belirten Korkmazer, “Onlar dışardayken bir şikayetin bulunduğu müvekkilim 8 aydır tutuklu. Müvekkilimin mağduriyeti söz konusudur. Yeni yürürlüğe giren İnfaz Yasası kapsamında cezanın onda birinin çekilmesi durumunda açık cezaevine ayrılma veya adli kontrol hükümlerinden faydalanma hakkı bulunan müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

Müşteki avukatlarından Hakan Evcin ise sanıkların tamamının tutuklanmasını talep etti. Tutuklu sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, Ahmet Sakızoğlu ile hakkında yakalama kararı bulunan Hakan Keskin’in yakalama emrinin infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle