Hoşgeldiniz  

Eylemcileri polis değil, eylemciler aradı

Semih Köken | 12 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla, Ankara’daki bombalı terör saldırısında yaşamlarını yitiren 97 kişiyi anmak için bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, anmanın yapıldığı alana girerken polisin üst aramasını kabul etmedi. Gruplar, kendi içinden çıkardıkları görevlilerce aranarak Cumhuriyet Meydanı’na girdi.

Antalya’da KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği’nin de yer aldığı Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla yaklaşık 3 bin kişi, Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 97 kişiyi anmak üzere bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek anma için toplanma yeri yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Aydın Kanza Parkı belirlendi. Antalya’da 1 Mayıs gibi kitlesel eylemlerde de kullanılan güzergahta yapılacak anma için polis bu kez güvenlik önlemlerinde değişikliğe gitti.

ANTALYA'DA KESK, DISK, TMMOB VE TURK TABIPLER BIRLIGI'NIN DE YER ALDIGI EMEK VE DEMOKRASI GUCLERI'NIN CAGRISIYLA YAKLASIK 3 BIN KISI ANKARA'DA YASANAN SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN 97 KISIYI ANMAK UZERE BIR ARAYA GELDI. GRUP AYDIN KANZA PARKINDAN CUMHURIYET MEYDANINA KADAR YURUDU.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

PARKTA ÖNLEM ALINDI

Toplanma yeri olarak belirtilen parkta daha önce güvenlik önlemi almayan polis, bu kez parkı bariyerlerle çevirdi, boşalttı ve arama noktaları oluşturdu. Parka giren herkesi aramak isteyen polisle anma komitesi arasında yaşanan pazarlığın ardından grubun arama olmaksızın Anafartalar Caddesi üzerinde toplanmasına izin verildi.

SİYAH KIYAFETLE YÜRÜDÜLER

Buradan siyah üzerine beyaz harflerle ‘Acımız da büyük öfkemiz de isyandayız, yastayız’ yazılı pankartın arkasından yürüyüşe başlayan grup, tepkilerini sadece sloganlarıyla değil giydikleri siyah kıyafetlerle de gösterdi. Yürüyüşte, Emek ve Demokrasi Güçleri’ni oluşturan siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleriyle birlikte HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök de yer aldı.

POLİS DEĞİL GÖREVLİLER ARADI

Grup anmanın gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanı’na ulaşınca ikinci bir arama noktasıyla daha karşılaştı. Polis, meydanı bariyerlerle kapatıp yine arama noktaları oluştururken burada da yapılan pazarlıkların ardından grup içinden belirlenen isimlerin grubu arayarak içeri alınması kararlaştırıldı. Aramayı uzaktan takip eden polis, alana girişlerin tamamlanmasının ardından bölgeden çekildi.

Ankara’da hayatını kaybedenler adına yapılan saygı duruşuyla başlayan anma, yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle