Hoşgeldiniz  

EXPO Ünlüler Ormanı’na sanatçı akını

Semih Köken | 22 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

EXPO 2016 Antalya’daki ünlüler ormanına Japon piyanist ve besteci Hiromi, Türk orkestra şefi ve besteci Dr.Emre Aracı ve sanatçı Koray Avcı ağaç dikerek destek verdi.
EXPO 2016 ANTALYA'DAKI UNLULER ORMANINA JAPON PIYANIST VE BESTECI HIROMI, TURK ORKESTRA SEFI VE BESTECI DR.EMRE ARACI VE SANATCI KORAY AVCI AGAC DIKEREK DESTEK VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya’ya sanatçıların desteği büyüyerek sürüyor. EXPO 2016 Antalya’nın davetini kabul edip Aksu İlçesi’ndeki sergi alanına gelen Japon piyanist ve besteci Hiromi Uehera, Türk orkestra şefi Dr. Emre Aracı ve sanatçı Koray Avcı, ünlüler ormanına ‘top akasya’ dikti.

16’ncı Uluslararası Piyano Festivali’ne gelen Japon piyanist ve besteci Hiromi, sergi alanında proje ile ilgili bilgi aldı. “Her şeyden önce benim de burada bir ağacım olmasına vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Çok onur duydum” diyen Japon piyanist, “Antalya’yı ilk ziyaret edişim ve adıma bir ağacım oldu. Bu beni çok mutlu etti. Buraya tekrardan gelmem için çok iyi bir neden” dedi. Japon piyanist ağacın gövdesine künyesini takıp kürekle toprak attı ve ilk can suyunu verdi. Ağaç dikiminin ardından sanal gerçeklik gözlüğüyle alanı 3 boyutlu görme fırsatını bulan Hiromi, alana hayran kaldığını söyledi.

Piyano festivali kapsamında Antalya’da olan orkestra şefi Dr. Emre Aracı ile şarkıcı Koray Avcı da, EXPO 2016 Antalya’daki ünlüler ormanına ‘top akasya’ dikti. Ağaçlara künyelerini bağlayıp, toprak atan ve can suyu veren sanatçılara sertifikaları da takdim edildi.

Hayatında ilk defa kendisi için bir ağaç dikildiğini, büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu söyleyen Türk orkestra şefi Dr. Aracı, “Çünkü ağaç muazzam bir olay. Bir konser sonrası Antalya’da böyle bir şeyin gerçekleşiyor olması bence bir sanatçıya verilebilecek en güzel hediyelerden bir tanesi” dedi.

Sanatçı Koray Avcı da kendisinin bu proje katkı koymasına vesile olanlara teşekkür etti. Sanal gerçeklik gözlüğüyle alanı 3 boyutlu gören Avcı, şaşkınlığını gizleyemedi. Projeyi çok beğendiğini belirten Koray Avcı, diktiği ağacı göstererek, “”Bir çocuğum oldu işte” diyerek Antalya’ya her gelişinde alanı ziyaret edeceğini de vurguladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle