Hoşgeldiniz  

EXPO 2016’ya bir imza da Gürcistan’dan

Semih Köken | 13 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

EXPO 2016 Antalya’ya katılım için bir imza da Gürcistan’dan geldi. Anlaşmayı, Gürcistan adına Ülke Komiseri Tamaz Darchidze, EXPO 2016 Antalya adına Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül imzaladı.

Gürcistan’ın Haziran 2015’ta başlayan EXPO 2016 Antalya’ya katılım süreci 13 Ağustos’ta atılan imzayla gerçekleşti. Gürcistan Ülke Komiseri ve Batum Botanik Bahçesi Müdürü Tamaz Darchidze ve Batum Botanik Bahçesi Müdür Yardımcısı Levan Davitze Antalya’ya gelerek sergi alanı, proje ve inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gürcistan Ülke Komiseri Darchidze, projeyi çok beğendiklerini söyledi.

120 yıllık botanik miras EXPO’da

Gürcistan’ın 120 yıllık bir geçmişe sahip Batum Botanik Bahçesi ile EXPO 2016’ya katılacağını söyleyen ülke komiseri Darchidze, dost ve kardeş ülke Türkiye’de yapılacak bu proje içerisinde yer almanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Darchidze, özellikle “Çiçek ve Çocuk” temasından çok etkilendiklerini belirterek, EXPO alanında çocuklar düşünülerek projelendirilen yapıları da başarılı bulduklarını ifade etti.

Darchidze, “Herkes için çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Özellikle alt temalar arasında yer alan biyoçeşitlilik açısından önemli. EXPO 2016 Antalya’ya farklı ülkelerin katılımları da olacak. Ekosistemle ilgili bilgi paylaşımı yapılabilir. Batum Botanik Bahçesi olarak ilk kez bir EXPO’ya katılıyoruz. Atılan bu imza ile EXPO ile işbirliğimiz de başladı. Bu bizi çok sevindirdi” dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül de EXPO 2016 Antalya’da Gürcistan’ı yalnızca bahçesiyle değil, halk oyunları, yerel sanatçıların vereceği konserler ile de görmek istediklerini belirtti. Konuk heyetin temasları EXPO 2016 Antalya sergi alanının ziyaret edilmesiyle son buldu.s1439460876_gurcistandan_expo_ya___mza__3_ s1439460879_gurcistandan_expo_ya___mza__2_

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle