Hoşgeldiniz  

ESNAF DÖKTÜ ZABITA TOPLADI

SEMİH KÖKEN | 28 Şubat 2015 | Antalya Haber A- A+

Muratpaşa Belediyesi encümeni, Kızıltoprak Mahallesi 973 Sokak’ta kurulan pazarın, daha modern ve sağlıklı koşullarda olması nedeniyle taşıma kararı aldı. Kararı yerine getirmek isteyen Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, sabah saatlerinde pazarın kurulduğu sokakta pazarcı girişine engel oldu. Zabıta ekiplerine destek amacıyla Çevik Kuvvet ekipleri de hazır bekledi.

Pazarın kurulmasının engellenmesine tepki gösteren pazar esanfına mahalleli de alkışlarla destek verdi. “Pazarımızı istiyoruz”, “Muratpaşa Belediyesi sesimizi duysun” sloganları atan mahalleli, pazarın yeniden kurulması için yaklaşık 7 bin imza topladı.

ESNAF DÖKTÜ, ZABITA TOPLADI

Sokağa giremeyen pazar esnafı ise marul ve maydanoz kasalarını sokağa döktü. Yol ortasına dökülen kasa kasa sebzeleri zabıta ekipleri topladı.

“SEN BENİM OĞLUM SAYILIRSIN”

Vatandaşların tepkisinin ardından konuşan Muratpaşa Beleidyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Amiri Mustafa Muzaç, kimseyi mağdur etme gibi bir amaçlarının bulunmadığını, yakın yerdeki kapalı pazarın ise düzenli tezgahları olduğunu, engelli, yaşlı ve hamile vatandaşların burada rahatlıkla alışveriş yapabilme imkanına sahip olduğunu söyledi. Yeni pazarın modern olduğunu ve kimsenin mağdur olmayacağını belirten Muzaç’ın yanına elindeki bostonuyla gelen 82 yaşındaki Ümmü Alp geldi. Muzaç’a sarılan Alp, yeni pazara ulaşım sorunu yaşayacaklarını belirterek, “Mahallede çok sayıda yaşlı yaşıyor. Bizim için bari bu pazarı kaldırmayın oğlum. Sen benim oğlum sayılırsın. Bize yapmayın bunu” dedi.

Muzaç ise Ümmü Alp’e, “Annem ben seni gerekirse sırtımda taşırım. Projede yaşlılar için servis hizmeti var. Kimse mağdur olmayacak. Siz bize güvenin” diye konuştu.

PAZAR 30 YILDIR KURULUYOR

30 yıldır aynı mahallede oturduğunu kaydeden Mümine Özen, pazarın ise 30 yıldır küçük şekilde kurulmaya devam ettiğini söyledi. Pazarın esnafı ile mahalle sakinlerinin birbirlerini yıllardır tanıdığını belirten Özen, “30 yıldan sonra pazarımızı en uzak noktadaki kapalı pazara yönlendirmek istiyorlar. Biz mahalleliler olarak Kızıltoprak Mahallesi’nin üçte ikisini temsil ediyoruz. Pazarımızı kaldırsalar dahi, o kapalı pazara gitmeyeceğiz. Mahallemizdeki yaşayanlarında çoğunluğu yaşlı. Buradaki pazarcılar köylerden gelen ve kendi ürettiklerini satan insanlar. Mahallemizde yıllardır birbirini tanıyan insanlar. Burada pazarcılarla aile gibi olduk. Pazarın kaldırılmasını istemiyoruz. Bu kadar açık pazar varken, bu pazar neden kaldırılıyor? Bu pazarda küçük bir olay dahi olmuyor. Pazarımızın kaldırılmasını istemiyoruz. Sonuna kadar direneceğiz. İmza kampanyası başlattık” şeklinde konuştu.

“UZAKTAKİ PAZARA GİTMEK ZOR”

Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Fatma Işık ise pazarların kaldırılmasına tepki göstererek, uzaktaki pazara gitmelerinin çok zor olduğunu dile getirdi.gtm_xanjf0vupudf7x244pauy4kq618t6npfeuj

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle