Hoşgeldiniz  

Eski bakan Elvan makasına hızlı davrandı

Semih Köken | 20 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

NTALYA’da 3 köprülü kavşağın açılışına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, yeni Bakan Feridun Bilgin’in de olduğu törende makasına hızlı davrandı ve protokolun tam kadro katıldığı açılışta kurdeleyi kestiren isim oldu.

Antalya’da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak gerçekleştirdiği Antalya-Alanya yolu köprülü kavşakları, ANFAŞ Köprülü Kavşağı açılışı ile Meydan – Havaalanı – Expo raylı sistem hattının temel atma töreni, EXPO Center bahçesinde gerçekleştirildi. Törene, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Feridun Bilgin, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Antalya Milletvekili ve Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan, milletvekili adayları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

RAYLI SİSTEMİN MALİYETİ 420 MİLYON LİRA

Belediye Başkanı Türel, temeli atılan Antalya 2’nci etap raylı sistem hattının araçlarıyla birlikte toplam maliyetinin 420 milyon lira olduğunu açıkladı. Proje kapsamında hatta çalışacak 18 aracın alımının Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacağını belirten Türel, “Bugün yarım katrilyonluk bedeli olan eserlerin ya temelini atıyoruz ya da açılışını yapıyoruz. Bu raylı sistem hattı Meydan’dan havalimanı ve Aksu, Expo’ya kadar 18.1 kilometre devam edecek” dedi. Projenin 23 Nisan 2016’da açılacak uluslararası Botanik Fuarı EXPO 2016 Antalya’ya yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Başkan Türel şunları söyledi:

“Bu yatırımlardan esnaf da payını alacak. Bu yatırımların hepsi bir iş, istihdam ekmek kapısı olacaktır. Bu hizmetleri, projeleri, Antalya’ya getirmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Ama son zamanlarda ülkemizde huzur ve istikrara göz dikenler oldu. 1 Kasım seçimleri o nedenle önemlidir. 1 Kasım’da birlik ve beraberliğimizi dünyaya en iyi şekilde ilan ettiğimizde aşamayacağımız engel yoktur.”

36 PROJE AÇILMAYI BEKLİYOR

Törende Vali Türker, Antalya’da tamamlanmış ve açılmayı bekleyen 36 proje olduğunu belirterek, “Büyük projeler ve bunların bedeli 517 milyon TL” dedi. Türker, bu projelerin yıl içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayrı ayrı katılımlarıyla yapılan açılışların dışında olduğunun da altını çizdi.

ANTALYA ÇİN’E BAĞLANACAK

Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da bir taraftan temeller atılırken, bir taraftan da projelerin açılışlarının gerçekleştiğini söyledi. Amaçlarının Antalya’nın iki ucunu, Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar kesintisiz yollarla katetmek olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Antalya’yı Anadolu’nun her tarafına, dünyanın her yerine, Londra’ya, Çin’e kadar götüreceğiz” dedi.

AK PARTİ İSTİKRARIN PARTİSİDİR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Elvan, açılışı yapılan 3 köprülü kavşak ve temeli atılan 2’nci etap raylı sistem hattını 7 Haziran seçimleri öncesi gündeme getirdiklerinde muhalefetin “Bunlar hayal kuruyorlar. Bunlar betonla uğraşıyorlar” eleştirilerinin hedefi olduklarını söyledi. Elvan, “Buradan onlara selam olsun. Yine biz onlar için de çalışıyoruz. Onlar da bu köprülü ve raylı sistemi kullanacak” diye konuştu.

SEÇİM ÖNCESİ AÇILIŞ

Konuşmasında açılışı yapılan köprülü kavşakların yapımını gerçekleştiren Makyol firmasına da teşekkür eden Elvan, “Ben 7 Haziran seçimleri öncesi telefon açtığımda ‘Neredesin?’ diye sorduğumda dedi ki ‘Ürdün’deyim. Hemen geliyorum Antalya’ya’ dedi. Allah razı olsun Antalya’mıza geldi ve köprülü kavşaklarımızı hızlandırdı seçimden önce açılışını gerçekleştirdik. Bugün 3 tanesini daha açıyoruz” diye konuştu.

OTOYOL SEFERBERLİĞİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, 2003 yılında Türkiye 6 bin 101 kilometre bölünmüş yola sahipken 13 yılda 17 bin 985 kilometre ilave edildiğini söyledi. Türkiye genelinde 13 yıl önce sadece 6 il bölünmüş yollarla birbirine bağlıyken bugün bu sayının 75 ile çıktığını belirten Bilgin, bölünmüş yol yatırımlarına devam ederken otoyol seferberliğini de başlattıklarını söyledi. Bakan Bilgin, şu an 2 bin 285 kilometre olan otoyol ağını 2023 yılında 8 bin kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.

ESKİ BAKAN HIZLI ÇIKTI

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Bilgin ve protokolun diğer isimleri sahneye gelerek önce dualar eşliğinde 2’nci etap hafif raylı sistem hattının temeli için butona bastı. Bakan Bilgin, ilk harcı döken butona basarken ardından eski Bakan Elvan da butona bastı. Temel atma töreninin ardından köprülü kavşakların açılışı gerçekleştirildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Elvan, yeni Bakan Feridun Bilgin’in de olduğu törende, önce mikrofonu aldı, makasına hızlı davrandı ve kurdeleyi kesilmesi için ‘Bismillah’ diyerek komutu veren isim oldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle