Hoşgeldiniz  

Erzincan YÖREX’te

Semih Köken | 10 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kalkınma Bakanlığı’nın desteğiyle Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Erzincan’ın yöresel ürünlerine ev sahipliği yapacak.

**

Erzincan, YÖREX’te yöreye özgü coğrafi işaretli ürünleri Erzincan tulum peyniri, bakır el işlemeciliği, cimin üzümü ve diğer yöresel ürünlerini tanıtacak. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, geçen yıl da YÖREX’e katıldıklarını belirterek, bu yıl 7-11 Ekim tarihleri arasında Antalya EXPO Center’da düzenlenecek YÖREX için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle YÖREX’e katılacaklarını kaydeden Sarak, “Erzincan, ekonomik getirisi ve değeri olan, tanıtımına da büyük katkı sağlayan tulum peyniri, bakır el sanatları, cimin üzümü, balı, maden suyu, dermasyon fasulyesi, tava leblebisi ve diğer yöresel ürünleriyle YÖREX’te olacak. Tulum peyniri bölgemizde 7 bin kişiye istihdam sağlaması, cimin üzümü tüm Türkiye’de çok beğenilen bir tat olması ve bakır işlemeciliği müthiş bir el emeği ve göz nuru olması nedeniyle Erzincan’ın tanıtımına ve ekonomisine büyük bir katkı sağlamaktadır” dedi.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER FUARDA
YÖREX’e yöresel ürünlerin tanıtımı ve ekonomik değerini artırmak amacıyla katıldıklarını dile getiren Süleyman Sarak, yöresel ürünler için iyi bir pazar oluşturmanın en büyük hedefleri olduğunu söyledi. Geçen yıllarda da YÖREX’ e katıldıklarını vurgulayan Erzincan TSO Başkanı Süleyman Sarak, YÖREX’te tanıtımını yaptıkları yöresel ürünlerle ilgili önemli iş bağlantıları yapıldığını ve yöreye özgü ürünlerin yurt genelinde ciddi anlamda ilgi gördüğünü bildirdi. (DHA)

87e018a0b1ed6870ad86210526b79406

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle