Hoşgeldiniz  

Erdoğan ve Davutoğlu Antalya’da

Semih Köken | 17 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin’in Anamur İlçesi’nde KKTC Su Temini Projesi’nin açılışına katılmak amacıyla uçakla Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’ndeki Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, aynı platformda vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun uçağı saat 10.50’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı saat 11.10’da Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dışişleri eski bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ak Parti Antalya milletvekilleri karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş eşlik etti.

YAVRUVATANLA SUYLA BULUŞMA

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda oluşturulan miting alanında ilk olarak platforma Başbakan Davutoğlu çıktı. Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte halkı selamladı. Bugün tarihi bir projeyi hayata geçirmek için birarada olduklarını belirten Ahmet Davutoğlu, Anamur’dan Kıbrıs’a anavatanla yavruvatanı bu kez su boruları, suyla buluşturacak, birleştireceklerini söyledi. Bu vesileyle Gazipaşa’ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

“Gelirken uçaktan, Toroslardan bizim Taşkent’ten bu tarafa doğru inerken, dedim ki ‘Gazipaşalılar, Alanyalılar, Anamurlular bizim buralarda yaylalara çıkardı. Bütün Taşkentliler Gazipaşalı, bütün Gazipaşalılar Taşkentlidir.’ Babam rahmetlinin burada çok ata dostları vardı. Maalesef yakın zamanda gelme imkanım olmadı koşturmaktan, ama bilin ki ayrıca geleceğim. Ayrıca gelip, Gazipaşalılar, yörüklerle buluşacağım inşallah. Bu planlanmış bir toplantı değildi, ancak Gazipaşa’ya indiğimizi duyan Gazipaşalılar yiğit Toros yörükleri buluşmaya gelmiş, Allah razı olsun. Size selam vermeden gözünüzün içine bakmadan, yüreğinize konuşmadan ayrılmak istemedim.”

1 KASIM BÜYÜK SINAV

1 Kasım seçimlerinin herkes için büyük bir sınav olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, “İnşallah 1 Kasım’da yeni bir demokrasi sınavı için sizlerden özel bir gayret bekliyorum. Özellikle Gazipaşalılar ve Antalya’dan bir bütün olarak. Gazipaşa’dan büyük bir fark bekliyorum. Gazipaşalılar, yörükler, yiğitler, Torosların yörüğüne destek vermeye hazır mısınız? İnşallah Gazipaşa’da büyük bir fark oluşturmaya var mısınız? Siz bir söz verdiniz mi Toros Dağları titrer. Akdeniz’den Toroslara yürüyen yörükler şimdi de siyasi bir yürüyüşün içinde” dedi.

PUSLU HAVAYI SEVEN ÇAKALLAR

Davutoğlu, “Bakın 7 Haziran’da küçük bir istikrarsızlık görüntüsü olduğunda, puslu havayı seven bütün çakallar, bütün teröristler meydana çıktı. Kimisi doğunun güneydoğunun dağlarında, kimisi Ankara’nın meydanında. Ama doğunun, güneydoğunun dağlarını da Ankara’nın meydanlarını da koruyacak Ak Parti kadroları var. Onun için bu seçimde ayrıca bir gür ses vermenize ihtiyaç var” dedi.

Davutoğlu, Antalya’da yeni bir destan yazılacaklarını ve büyük bir zafer beklediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından eşi Sare Davutoğlu ile birlikte halkla selamlaştıktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı apronda diğer protokol üyeleriyle birlikte karşıladı. Havalimanında bekleyen vatandaşları selamlayan Erdoğan ve Davutoğlu, platforma birlikte çıktı.

Erdoğan’ın konuşması sırasında Başbakan Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş sahnede bekledi.

ERDOĞAN: 1 KASIM ÇOK ÖNEMLİ

Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a denizin altından 107 kilometre uzunluğundaki su hattının açılışını yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “4 yıl önce temeli atmıştık ve şimdi de açılışını hamdolsun yapmak yine bizlere nasip oldu. Biz karadan gemileri yürüten Fatih’in torunlarıyız. Yeri geldi biliyorsunuz İstanbul Boğazı’nda denizin altından Marmaray’ı inşa ettik, açılışını yaptık. Şimdi de Avrasya Tüneli yapılıyor, önümüzdeki yıl o açılacak. Ama bir diğer taraftan da belediye başkanlığımızda İstanbul’un adalarından su taşımıştık. Şimdi de Kuzey Kıbrıs’a denizin altından suyu hamdolsun 107 kilometre uzunluğunda taşıyoruz. Bu millet Allah’ın izniyle herşeyi yapar. Yeter ki iç ve dış düşmanlarına karşı uyanık olsun. Bir olsun, beraber olsun, iri olsun, diri olsun, kardeş olsun, hep birlikte Türkiye olsun. Aşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Onun için unutmayın 1 Kasım çok önemli ve 1 Kasım’da kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenlere ben inanıyorum ki gereken cevabı millet olarak vereceksiniz. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından halkı ‘Rabia’ işaretiyle selamladı. Erdoğan ile Davutoğlu, daha sonra ayrı helikopterlerle Mersin’in Anamur İlçesi’ne gitti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle