Hoşgeldiniz  

En özel mezuniyet şenliği

Semih Köken | 28 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Türkiye’nin en büyük rehabilitasyon merkezi olan Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde mezuniyet sevinci yaşandı. En özel öğrenciler hem mezuniyet belgelerini almalarının heyecanını yaşadı hem de çeşitli etkinlikler ile yaza ‘hoşçakal’ dedi. Yaz boyunca öğrendikleri becerilerini sergileyen öğrenciler çevre kirliliğine dikkat çektikleri tiyatro oyunu ile uzun süre alkışlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri  “Yaz Okulu Şenlikleri” kapsamındaki gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Öğrencilerin birbirinden etkileyici gösterilerini, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Okul Müdürü Niyazi Arşın, çok sayıda aile ve öğrenci izledi. Yaz okuluna kayıtlı 287 özel öğrenci, yaz boyunca kursunu aldığı şiir, dans, tiyatro, müzik, yüzme, müzik aleti çalma, şarkı söyleme ve sportif yeteneklerini izleyenlere gösterdi.

TESİSİ KAZADIRANLARA TEŞEKKÜR

Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül törende yaptığı konuşmada, engellilerin hayatının bir başkası olmadan düzenlemenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bir Rus doktorla görüştüm ve Sabancı’nın oğlunu muayene ettiğini söyledi. Allah rahmet eylesin Sakıp Sabancı öldü biliyorsunuz ama öncesinde oğlunu muayene ettiğini ve engelli çocuğunun kendisine ‘baba’ derse o Rus doktora açık vereceğini söyledi bana. Rus doktor, ‘ne yaparsınız yapın o çocuk asla baba deme şansı yok’. Hiç kimse engelli bir çocuğa sahip olmak istemez ama engelli bir çocuğunuz varsa dahi hayatı karartmamak ve karanlık görmemek gerekir. Onun elinden tutarak, onun sevabını kazanmanın ne kadar değerli olduğunu yüce dinimiz, yüce peygamberimiz müjdeliyor. Diyor ki; “Biz engellinin başını okşayan ile ikiz kardeşi gibiyiz’ diyor. Bu tesisi kazandıran belediyemize, baştan beri emeği geçen vefakârca çalışan herkese teşekkür ederim” dedi.

GELECEĞE GÜVENLE BAKMALI

Okul Müdürü Niyazi Arşın, yaz okulu programını özel ve engelli öğrencilerin yaz ayı boyunca etkinliklere devam ederek, evlerine hapsolmamaları ve anlamlı etkinliklerle bu ayları en güzel şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla başlattıklarını ifade etti. Arşın, 10 branştan oluşan yaz okulu etkinliklerinde çocukların yüzmeyi öğrenip, spor aktivitelerine katılarak anlamlı bir şekilde spor yapabilmenin mutluluğunu yakaladıklarını belirtti. Çocukların atölyelerde çok güzel çalışmalar yaptığına da değinen Arşın, “Hem modern danslar öğrendiler hem de folklor öğrendiler. Yaz boyunca hep beraber bugüne kadar çok güzel vakit geçirdiler. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün engelli insanlarımız, onların anne, babaları geleceğe güvenle bakmalı. Onların çocuklarının tıpkı diğer vatandaşlarımız gibi, Antalyamızın her noktasından her şeyinden istifade edebilmeleri için bütün koşullar sağlanılmalı. Ve onların bu hayat mücadelesi içerisinde onlara destek verecek, onları asla yalnız bırakmayacak ve omuzlarındaki yükü biraz olsun azaltacak desteği belediyemiz tarafından ve derneğimiz tarafından verilmesi gerekiyor. Biz de el ele verdiğimiz sürece gelecekte neler yapabileceğimizi göreceğiz ve bütün hayallerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Konuşmaların ardından sahne alan özel öğrenciler, şarkılar söyleyip dans etti. Oynadıkları tiyatro oyunuyla denizlerin ve çevrenin kirlenmesine dikkat çeken özel öğrenciler izleyenler tarafından sık sık alkışlandı. Öğrenciler, eğlenceli atletizm ve yüzme yarışmasıyla performanslarını sergilediği yarışma sonunda madalya verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle