Hoşgeldiniz  

Elvan, Muhaletefin Seçim Vaadlerini Eleştirdi‏

SEMİH KÖKEN | 07 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 7 Haziran Genel seçimleri için geri sayım sürerken herkesin bol keseden seçim vaadi dağıttığına dikkat çekti.

Elvan, “Herkes bu vaadlerin bütçedeki yerine bakmadan açık arttırmaya girdi. Yapılabilecek şeyler olsa biz de söylerdik” dedi.

Elmalı’da Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, muhalefet partilerin ardı arkası kesilmeyen seçim vaatlerini eleştirdi. 2002 öncesindeki dönemde de seçim vaadlerinin adeta havada uçuştuğunu söyleyen Elvan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Gelen bir hükümet ‘Ben vatandaşımı 38 yaşında emekli edeceğim’ derdi. Bir diğeri derdi ki ‘Çiftçiye 3 lira değil, 5 lira destek vereceğim.’ Bu şekilde iktidara gelen hükümetler, 8-10 ay iktidarda kalıp giderdi. Hesap, kitap yapmadan, ülkenin nereye gideceğini bilmeden kısa vadede vatandaştan ne kadar oy toplayabilirim hesabıyla hareket edildi hep. 2002 yılına kadar bir hükümetin ortalama ömrü 1 yıl 4 aydı. Düşünün siz iktidara geldiniz.  Bakan olarak bir talimat verdiniz. ‘Elmalı-Korkuteli yolunun iyileştirilmesi için bir proje hazırlatın’ dediniz. Projenin hazırlıklarına başladılar, ihale süreci geldi derken 10-12 ay geçmiş oluyor zaten. Proje tamamlanamadan da o hükümet iktidardan gitmiş oluyor zaten. Böyle bir hükümette siz ne yatırım yapabilirsiniz?”

“Sosyal Güvenlik Reformuna Kimse Cesaret Edemedi”

1961 yılında Türkiye’nin ilk kalkınma planının yapıldığını hatırlatan Elvan, bu planda “Türkiye’nin Sosyal Güvenlik Sistemi Reform edilmeli ve Sosyal Güvenlik Sistemi tek çatı altında toplanmalıdır” denildiğine dikkat çekti. Lütfi Elvan, iktidara gelen hiçbir hükümetin bu reformu gerçekleştirmeye cesaret edemediğini belirterek, “Her kalkına planına sosyal güvenlik sisteminin tek çatı altında toplanması yazılmıştır ama hiçbir hükümet bunu yapamadı. ‘Altında kalırız’ dedi. O dönem bizden de bir bakan ‘Bunu yapamayız’ dedi ve o dönem ki Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ilgili Bakan’a ‘Yapamıyorsan git kardeşim dedi’” diye konuştu.

2002 öncesi dönemlerde bir işçinin hastalandığında evinin yanındaki Devlet Hastanesine bile gidemediğine vurgu yapan Elvan, uzun süren kuyrukların ardından doktoru gören hastanın bu kez 3-4 saat süren eczane kuyruklarında beklemek zorunda kaldığını hatırlatarak, “Ey sosyal demokratlar, ey milliyetçiler! Titreyip kendimize dönelim. Biz bu günleri yaşadık” dedi.

“Sosyal Güvenlik Reformunu gerçekleştirmek AK Parti açısından son derece riskliydi “ diyen Elvan “Eğer bu konuda başarısız olunsaydı  AK Parti hükümette kalma şansını kaybetmiş olacaktı ama biz iktidardan gitme pahasına da olsa ‘Bu reformu yapacağız’ dedik ve yaptık. O reformun yapılmasını  istemeyen ilgili bakan ise bizden ayrıldı” diye konuştu.

“Biz Ayağımızı Yorganımıza Göre Uzatıyoruz”

Türkiye’nin geçmişte yaşadığı en önemli sorunlardan birinin de enflasyon olduğunu hatırlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Türkiye’nin 40 yıl boyunca enflasyon canavarı ve yüksek faizle mücadele etmek zorunda bırakıldığını söyledi. O dönemde Türkiye’nin parasının faize ödemekten yatırım yapamadığını söyleyen Elvan,  AK Parti iktidarının ise faiz bütçesini hizmet bütçesine çevirdiğini söyledi. Ekonomiyi düzene koyup, enflasyon canavarıyla mücadele konusunda başarılı olduklarının söyleyen Elvan, ‘Bunun sırrı ayağınızı yorganınıza göre uzatmaktır. Ekonomiyi disiplin içerisinde yönetmektir. Gelirleriniz ne ise o gelire bağlı olarak bir harcama gerçekleştirmenizdir. Biz seçim beyannamemizde somut çalışmalarımızı anlattık. Şu anda birçok parti yine vaat veriyor. Biri diyor ki ‘Ben asgari ücreti 1500 Lira yapacağım’. Biri 1800 Lira yapacağım’ diyor. Biri mazotu 1 liradan biri 1,5 liradan dağıtıyor. Konunun özü vatandaşa para dağıtmak. Bu vaatleri gerçekleştirmek demek yatırım yapamaz hale gelmek, devlet memurunun maaşının ödeyemez hale gelmek, borçlanıp yine enflasyon canavarıyla karşı karşıya kalmak demek” ifadelerini kullandı ve bu vaatlerin gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin Yunanistan’ın durumuna düşeceğini söyledi.

“Bütçede Karşılığı Olmayan Harcamayı Yapmayız”

Elvan, bütçede karşılığı olmayan bir harcama yapmanın faizlerin artması, maaşların ödenememesi anlamına geldiğinin de altını çizdi. AK Parti’nin yapamayacağı hiçbir şeyin sözünü vermediğine dikkat çeken Lütfi Elvan, “Yani benim aklım yok mu? Ben de diyebilirdim ‘1 lirada mazotu vereceğiz’ diye. Ama biz ülkemizi seviyoruz. Ben bürokrat olduğum dönemde teksir kağıdını kendi paramızla aldığımız dönemleri bilirim. Allah benim ülkemin insanını bir daha o günleri göstermesin, namerde muhtaç etmesin. Hele ki, IMF kapıları önünde dilenmeye hiç mi hiç muhtaç etmesin” diye konuştu.

Elvan, Elmalı’ya da Müjdeler Verdi

Elvan, seçim çalışmaları için gittiği her ilçede yeni projelerin ve yatırımların müjdesini vermeyi sürdürürken Elmalı’ya da müjdeler verdi.  Elmalı-Korkuteli arası bölünmüş yolu, Kaş-Gömbe Yolu, Gürbey Yolu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Elvan, Türkmentepe Barajı, Bayındır, Gümüşyaka, Hacıyusuflar ve Macun göletlerine yönelik etüd çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaştı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle