Hoşgeldiniz  

Elvan, “Heybemize Projelerimizi Doldurup Geldik”‏

SEMİH KÖKEN | 04 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan Antalya Toptancı Hal’i ziyaret etti.

Tarımın son 12 yılda gösterdiği gelişmeye dikkat çeken Bakan Elvan, özellikle Antalya’da yetişen tarım ürünlerinin sevkiyatını kolaylaştırmak için ulaşım alt yapısında yapımı devam eden ve yapımına başlanacak projeler olduğunu söyledi.

AK Parti Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile birlikte sabah erken saatlerde Antalya Toptancı Hal’i ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, hal esnafıyla biraraya geldi. 12 yılık AK Parti iktidarı döneminde çiftçiye verilen desteğim tam 7 kat arttığına dikkat çeken Elvan, bir yanda çiftçinin her sorunuyla birebir ilgilendiklerini, diğer yanda ise tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla sulama yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Elvan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sulama yatırımlarına paralel olarak damlama sulama sitemlerinin daha da yaygınlaşması için gerekli çabayı sarf ettik. Türkiye tarımsal üretimde Avrupa’da 12. Sırada iken birinci sıraya geldi. İhracatımızda çok önemli bir artış oldu. Tarımsal üretim değeri 20 milyar dolardan 60 milyar doların üzerine çıktı. Türkiye tarımda gerçekten gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerle kıyaslanınca en başarılı ülkelerden bir tanesi. Tarımla ilgili yapılan en önemli çalışmalardan bir tanesi ise yeni çıkarılan Hal kanunu. Bu kanunla özellikle hal esnafımızın daha rahat çalışabilmesine imkan sağladık.”

Antalya ile ilgili yapılan anketlerde ulaşımın hep en önemli sorun olarak çıktığına dikkat çeken Lütfi Elvan, ‘Hal böyle olunca biz de heybemize ulaşımla ilgili projelerimizi doldurup geldik” dedi. Antalya’nın 2009-2014 döneminde ciddi bir kaybının söz konusu olduğuna dikkat çeken Elvan, “Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak köprülü kavşak yapmak istedik. O dönemin belediye başkanı izin vermedi. Bu anlayışları artık terk etmemiz gerekiyor. Ama Allaha çokşükür Menderes Başkanımız Belediye Başkanı oldu, biz de rahatladık, Antalya’da rahatladı. Şimdi birlikte çalışmaya başladık. 8 farklı yerde köprülü kavşak yapıyoruz. Mayıs ayı sonuna kadar birkaç tanesini açacağız. Bunlardan bir tanesi de Hal Kavşağı olacak. Bunlar AK Parti iktidarları için zor işler değil. Yeterki bizim önümüzü tıkamasınlar. Hangi ile giderseniz gidin AK belediyeler merkezi hükümetle birlikte önemli işler çıkarıyorlar ama nerede muhalefete ait bir belediye var orada problem var” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin 90’lı- 2000’li yıllardaki karanlık günlere dönmemesi açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Elvan, “Türkiye’nin huzuru için, ekonomik kalkınmasına devam etmesi için AKParti’ye destek vermemiz gerek” dedi.

“Kuzey Çevreyolunun İhalesi 11 Mayıs’ta”

Antalya’nın ulaşım alt yapısıyla ilgili çalışmalara da değinen Elvan, “Batı çevreyolunu yapıyoruz. 6 km.’lik bölümün açılışını seçimden önceyapacağız. Kuzey çevreyolunun yapımına hemen başlıyoruz.Bu ayın 11’inde ihalesini yapacağız. 37 km.’lik yolun yapımına hemen başlayacağız. Hedefimiz yolu EXPO’ya yetiştirmek. Tümimkanlarımızı kullanacağız. İhale süreçleri sıkıntısız tamamlanırsa yolu yetiştirmiş olacağız. Özellikle taşımacılık için yeni yollar yapıyoruz. Mevcut yolların standardını yükseltiyoruz. En önemli projelerden bir tanesi de Antalya-Alanya arasında yapacağımız otoyol da çok önemli. Cumhuriyetimizin kuruluşundan 2002 sonunda kadar yapılmış bölünmüş yol uzunluğu 6100 km. idi. Biz ise12 yılda 17 bin 750 km. yol yaptık. Artık standardı daha da arttırdık. Şimdi otobanlar yapıyoruz. İlk yapacağımız otoyol Antalya-Alanya arası. 2016’nın ilk yarısında ihalesine çıkacağız. Antalya-Mersin arasındaki yolda 24 farklı lokasyondatünel çalışması yapıyoruz.Bu yıl 6 tünelin açılışını yapacağız. Hızla Antalya-Mersin arasındaki çalışmalara devam diyoruz. Bu 50 km.’lik kesimi tamamlayınca Mersin-Antalya arası tamamen bölünmüş yol, tünellerle ve çok hızlı bir şekilde ulaşımı sağlayacağımız bir yol altyapısına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

 

“Batı’daki Havaalanı Kargo Taşımacılığı İçin Önemli”

Batı Antalya’da yapılması planlanan Antalya’nın üçüncü havaalanı konusunda da açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, bu bölgedeki tarımsal ürünlerin uçak ile sevkiyatına imkan sağlamak açısından Batı Antalya’da yapılacak havaalanının büyük önem taşıdığını söyledi. Elvan, 7 Mayısta Bakanlıktan gelecek bir heyetin yer tespiti ile ilgili çalışmalar yapacağını belirtti. Elvan, havaalanıyla ilgili etüd ve proje çalışmalarıyla ilgili çalışmaların da en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

 

“Yollarımızın Standardı Artacak”

Antalya’da en önemli önceliklerden bir tanesinin de yolların standardını arttırmak olacağını söyleyen Elvan, “Tekirova-Kumluca arasındaki bölünmüş yolun yapımına başlıyoruz. Finike-Demre-Kaş-Kalkan yolunun çalışmalarına başlıyoruz. Yine Antalyamızın Manavgat üzerinden, Akseki üzerinden, Konya bağlantısında 7.4 km uzunluğunda Alacabel Tünelini yapıyoruz. Özellikle kamyoncular kışın yaşadığı o sıkıntıları yaşamayacak, yollar artık kapanmayacak. Mayıs ayında ihalesine çıkıyoruz.Taşağıl’dan Beyşehir üzerinden Gembos Ovası dediğimiz yerden Konya’ya uzanan bu yol çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. 5 km. uzunluğundaDemirkapı Tüneli var. 1600 metresini tamamladık. Özellikle kamyoncular için çok rahat bir yol olacak. Çok fazla rampası ve virajı olmayan bir yol.  2016 sonu itibariyle Taşağıl üzerinden Konya’ya ulaşmış olacaksınız” dedi.

 

“Çubukbeli Tünelle Geçilecek”

Antalya’yı Burdur’a bağlayan yoldakiÇubukbeli ve Çeltikçikçibeliile ilgili de yeni düzenlemeler yapılacağını söyleyen Lütfi Elvan, ”Oraya da iki farklı tünel yapacağız. Kamyoncularımızın o zorlu yoldan kurtulmasını sağlayacağız. Çubukbeli’ni artık tünelle geçeceğiz. Alanya Mahmutlar’dan Karaman-Konya’ya giden bir yol var. Orada da 5 tünel var. Haziran ayında açılışını yapacağız. Yolun standardını yükseltiyoruz. Çalışma tamamlanınca tır ve kamyonlarda o yolu kullanacak. Korkuteli-Elmalı arasını bölünmüş yol yapacağız. Antalya’nın artık ulaşım ve erişimde problemi olmayacak” şeklinde konuştu.BTU_0823-01 BTU_0863-01 BTU_0902

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle