Hoşgeldiniz  

Efsane müdürden ‘S.U.Ç.’ kitabı

Semih Köken | 20 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da hayata geçirdiği projelerle adından ‘Projeci müdür’ olarak söz ettiren, sonrasında emekliye sevk edilen 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Akif Aktuğ’un yazdığı ilk kitabı ‘S.U.Ç. Sistemin Umutlu Çocuğu’, önümüzdeki haftadan itibaren satışa sunulacak.

Geçen nisan ayında İç Güvenlik Paketi’nin yürürlüğe girmesinin ardından Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun emekliye sevk ettiği 1142 birinci sınıf emniyet müdürü arasında, uzun yıllardır Antalya’da görev yapan Dr. Akif Aktuğ da yer aldı. Yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle ‘Projeci müdür’ olarak adından söz ettiren Aktuğ’un emekliye sevk edilmesi, Antalya’da şaşkınlıkla karşılandı.

EDEBİYAT DÜNYASINA GEÇİŞ YAPTI

Dr. Aktuğ, emekli olduktan sonra Ankara’da Ahmet Şerif İzgören’in şirketlerinden Elma Yayınevi’nin Genel Müdürü olarak görev yapmaya başladı. Eylül başında Ankara’daki yeni görevine başlayan ve emniyet teşkilatından edebiyat dünyasına geçiş yapan Aktuğ’un bir süredir yazımını sürdürdüğü ‘S.U.Ç. Sistemin Umutlu Çocuğu’ adlı kitabı, Elma Yayınevi tarafından basıldı.

BİR POLİSİN HİKÂYESİNDEN ÇOK DAHA FAZLASI

Problem çözümlerinde toplumu soruna dahil edebilme becerisiyle dolu, yaşanmış örnek projelerin yer aldığı kitapta, ‘Yaratıcılık’, ‘Olumlu Düşünce’, ‘Mücadele Gücü’, ‘Takım Kurma’, ‘Ödüllendirme’ kavramları da çarpıcı örneklerle anlatılıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren 13 TL’den kitapçılarda satışa sunulacak kitabın tanıtımında ise şu ifadeler yer alıyor:

“Bu kitapta bir polisin hikâyesinden çok daha fazlasını okuyacaksınız. Onun mesleğe bakış açısına, ideallerine ve gerçek bir polisin üniformasız hayallerine ortak olacaksınız. Kitabın sonuna geldiğinizde, ‘Aynasızların en aynalısı’nı, ‘Güneş Mahallesi’ndeki çocukların, sokaktaki garibanın emniyetteki tek abisi’ni, yani Antalya’nın efsane Emniyet Müdürü Akif Aktuğ’u siz de tanıyacaksınız. Polisiye olmayan bu polis hikâyesinde, ne suç mahalli var ne de sarı şeritler. Bir adam, bir üniforma, meslek tutkusu ve en çok da ‘Bir şey olmak mı, bir şey yapmak mı’ sorusunun cevabı var. S.U.Ç. Sistemin Umutlu Çocuğu sizlerle, umudunuzu hiç kaybetmeyin diye.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle