Hoşgeldiniz  

Efsane geri dönüyor

Semih Köken | 11 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Dünyanın en güzel caddelerinden biri olacak

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en ünlü caddelerinden biri olan Şarampol Caddesi’ni eski günlerine geri döndürecek bir projeyi hayata geçiriyor. Hazırlanan projeyle cadde çağdaş şehir mobilyaları ile donatılacak, tüm yapıların dış cepheleri değiştirilerek dünyanın en güzel mimari görünümlerinden birine kavuşturulacak.

Bir yandan şehrin hizmet açığını kapatırken diğer yandan geleceğin Antalyası’nı inşa etmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, Dünya’ya örnek olacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. Antalya’nın en önemli caddelerinden bir olan Şarampol Caddesi’ni eski günlerine götürecek, ticaretini canlandıracak ve şehri ziyarete gelenlerin görmeden gitmek istemeyecekleri bir bölge haline getirecek projenin startı verildi.

Efsane caddeyi yeniden canlandıracak proje kapsamında Şarampol Caddesi bir uçtan diğer uca çağdaş şehir mobilyaları ile donatılacak. Cadde üzerinde bulunan tüm binaların dış cephesi değiştirilecek. Uygulanacak mimari tasarım ve renkler ile cadde dünyanın en ünlü caddelerinden bir haline gelecek. Antalya’yı ziyarete gelen milyonlarca turist Şarampol Caddesi’ni görmeden şehirden ayrılmak istemeyecek.

TÜM YÖNLERİ İLE ELE ALINDI

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Planlama Danışmanı Feridun Uyar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ANTEPE Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yantaç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Ulaşım Daire Başkanı Hülya Atalay, Şehir Planlamacısı Can Kubin’in katılımı ile gerçekleşen toplantıda proje bir kez daha masaya yatırıldı. Projenin tüm detayları ile ele alındığı toplantıda, bölgenin trafik akışı, otopark düzenlemeleri, uygulanacak olan mimari projeler planlandı.

PARK SORUNU YAŞANMAYACAK

Projede bölgede yaşayan vatandaşlar, esnaf ve caddeye gelecek ziyaretçilerin araçları için gerekli planlamalar yapılacak. Farklı noktalarda farklı araç kapasitelerine sahip otoparklar düzenlenerek, park sorununun önüne geçilecek. Vatandaşlar özel araçlar ile Şarampol Caddesi’ne gelerek, park sorunu yaşamadan diledikleri gibi vakit geçirebilecek.

TONGUÇ CADDESİ’NE ALTGEÇİTLİ KAVŞAK

Şarampol Caddesi düzenlemesi kapsamında bölgenin ulaşım çözümleri de ele alındı. Bu kapsamda Doğu-Batı aksında Tonguç Caddesi üzerinde alt geçitli kavşak yapılarak trafiğin duraksamadan akması sağlanacak. Sıfır kodu projenin bütünlük arz edeceği şekilde planlanacak.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifVATANDAŞLARA SORULACAK

Ön çalışmaları tamamlanan proje Şarampol Caddesi esnafı ve sakinlerine sorulacak ve onların onayına sunulacak. Proje vatandaşların istediği şekilde hazırlanacak ve uygulamaya konulacak. Proje için ilgili sivil toplum kuruluşları ile de iş birliği yapılarak sadece Türkiye’nin değil dünyanın en tanınan caddelerinden biri inşa edilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle