Hoşgeldiniz  

E twinning “Türkülerle Büyüyorum” projesi

Semih Köken | 08 Nisan 2018 | Antalya Haber A- A+

E twinning “Türkülerle Büyüyorum” projesi

Muratpaşa Fatmagül Özpınar/İlkokulu-Anasınıfı  D/Şubesi Öğretmeni ;  Duygu ÖZLER,Vilayetler Birliği Anaokulu D/Şubesi Öğretmeni Emel ULUER, Hakkı Tatoğlu İlkokulu- Anasınıfı D/Şubesi Öğretmeni Gülsüm ATİLE sınıfındaki öğrencilerle E twining“Türkülerle Büyüyorum” projesi ile farklı müzik aletleri kullanarak ritm çalışmaları ile türkülerimizi tanıyacaklar.

E twining “ Türkülerle Büyüyorum” projesi kapsamında her ay seçilen farklı türkülerin hikayeleriniaraştırarak, türkünün ait olduğu yöreyi tanıtarak ritm çalışmaları ile türküleri dinleyip öğrenmelerine olanak sağlıyor.

Çocuklarda bebeklikten itibaren var olan hareket gelişiminin bir parçası olan ritm duyusunun erken yaşlarda geliştirilmesinin çocuğun çok yönlü gelişimine katkı sağladığı bilinmektedir.Bunun yanı sıra özümüzden çıkan türküleri erken dönemde ritm çalışmalarıyla birleştirerek çocuğa sevdirmek, çocuğun kültürel mirasımızla erken yaşta tanışmasını sağlayacaktır. E twining “ Türkülerle Büyüyorum” projesi  ile kültürümüzün bir parçası olan türkülerimizle buluşmuş oluyoruz. Çalışmalar sırasında çocukların çok eğlendiği, türkülerde geçen deyim ve kelimeleri anlamlarını öğrenmenin mutluluğunu yaşadıkları ve müzik ile ilgilenmenin dikkatlerini yoğunlaştırmada, duygusal rahatlama sağlamada faydaları gözlenmektedir.Proje Aralık ayında başlayıp Nisan ayında son bulacak olan projenin finali Antalya Cam Piramit alanında velilerin katılımı ile yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E twinning “KEŞFEDEN SINIFLAR” projesi

ANTALYA – Muratpaşa Fatmagül Özpınar/İlkokulu-Anasınıfı  D/Şubesi Öğretmeni ;  Duygu ÖZLER  sınıfındaki öğrencilerle E twining “Keşfeden Sınıflar” projesi ile keşif peşindeler.

Aktif olarak çevresini keşfeden çocuklar gözlem yapmak, yaptıkları bu gözlemleri sıralamak ve bu gözlemlerden çıkarımlar yapmak için duyularını kullanırlar. Böylece merak hislerini geliştirirler. Arkadaşlarıyla ve yetişkinlerle konuşurlar. Kafalarında sorular oluştururlar. Ve bunları resim yaparak, modelleyerek veya başka aktivitelerle kayda geçirirler. Çocukların bu şekildeki keşif arzuları bilimsel duyarlılık geliştirmek için bir temeldir ve tüm eğitim yaşamı boyunca öğrenmek için en önemli güçtür. Çocuğun bu ilk yıllardaki doğal davranışları ileride bilime olan ilgisini artırır, zengin uyaran deneyimleri (görmek, işitmek, tatmak, dokunmak, koklamak) çocukların daha gözlemci ve meraklı olmalarına yardımcı olur. Bu bağlamda bu proje ile her ay için belirlenen konularla çocukların keşfederek öğrenme sürecine etkin katılmasını, öğrendiklerini farklı durumlara transfer etmesini, yeni durumlarda kullanmasını, çevresinde olanları fark etmesini, merak ettiği konulara ilişkin sorular sormasını, araştırmasını, keşfetmesini ve oynayarak öğrenmesini teşvik ederek anlamlı öğrenme gerçekleştireceğimiz tüm hızıyla devam ediyor. Projemiz Ekim-Mayıs aylarında uygulanmaktadır

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle