Hoşgeldiniz  

Down sendromlu çocuklar EXPO’yu gezdi

Semih Köken | 18 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

‘ÇİÇEK ve Çocuk’ temasıyla 23 Nisan’da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya, down sendromlu çocuklara yönelik mandala etkinliği düzenledi.

Down Sendromu Derneği üyesi 6-8 yaş arasındaki çocuklar EXPO 2016 Antalya’nın organize ettiği ‘Geleceği Renklendiriyoruz’ isimli mandala etkinliğinde bir araya geldi. The Marmara Otel’in ev sahipliğinde, nefes egzersizi ve ısınma etkinliğiyle başlayan organizasyonda, ebeveynler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte Hint felsefesine göre bir tür meditasyon şekli olan mandala seansında çizdikleri daireleri boyayan çocuklar, dans etti, EXPO 2016 Antalya’nın sevimli maskotları Ece-Efe ile fotoğraf çektirdi.

Mandala’nın en basit tabiriyle ‘hayat çemberi’ olarak tanımlanabileceğini kaydeden mandala eğitmeni Aslıhan Aksun, down sendromlu çocukların ‘çiçek ve çocuk’ temalı EXPO 2016’ya ayrı bir anlam kattığını, projede yer almaktan dolayı da son derece mutlu olduğunu ifade etti.

‘ÇİÇEK VE ÇOCUK’ TEMASINA YAKIŞAN BİR ORGANİZASYON

Projenin fikir sahibi ve uygulayıcısı Dilek Soydan da projeye destek veren EXPO 2016 Antalya’ya teşekkür etti. Mandala’nın down sendromlu çocuklara ciddi faydası olan bir terapi olduğuna dikkat çeken Soydan, etkinliğin çocukların bir arada çalışabilmesini, sakinleşebilmelerini, yeteneklerini su yüzüne çıkarabilmelerini sağladığını söyledi.

EXPO 2016 BÜTÜN ÇOCUKLARI KUCAKLAYACAK

EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer ise EXPO 2016 Antalya’nın bütün çocukları kapsayan bir etkinlik olacağına dikkat çekerek, “Özel, şanslı bütün çocuklarla ilgili EXPO 2016 alanında etkinliklerimiz gerçekleşecek. Bugün down sendromlu çocuklarla ilgili etkinliklerimizin ilkini gerçekleştirdik. Son derece de faydalı olduğunu görüyoruz. Çok duygusal bir etkinlikti aslında. Umarım bu etkinliklerin devamı gelecek. Bu konuda bazı sürprizlerimiz var. Büyüterek bu etkinlikleri devam ettireceğiz. 23 Nisan 2016’da EXPO 2016’yı açtığımızda bütün çocukları kucaklayan, bütün çocukların içerisinde bir şey bulabileceği bir EXPO olacak” diye konuştu.

TASARIMLAR KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

EXPO 2016 Antalya Ajansı, Down Sendromu Derneği ve Proje Uygulayıcısı Di-Sign Events&More’un işbirliğiyle önümüzdeki günlerde 20 farklı etkinliğe imza atılacak. Down sendromlu çocuklar tarafından boyanan mandalalar, EXPO 2016 Antalya’nın açılmasından sonra belirlenecek alanda sergilenecek. Aynı zamanda bu çalışmalar kitap haline getirilecek. Down sendromlu çocukların mandala tasarımları hazırlanacak tohum kartları, kitap, çanta ve tişört gibi ürünler üzerinde imzalı olarak kullanılacak.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle