Hoşgeldiniz  

Döşemealtı festivale hazırlanıyor

Semih Köken | 16 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Geleneksel Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında ‘En İyi Nar Üreticisi’ seçilecek.

**

Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendislerinden oluşan ekip, yarışma için başvuran 19 üreticinin bahçelerinde inceleme yapmaya başladı. 1 hafta sürmesi planlanan çalışmada bahçelerin genel bakımı, zararlılarla mücadele, yabancı ot temizliği, meyve kalitesi ve verimlilik gibi onlarca kriter göz önünde bulunduruluyor. Titiz bir çalışma ile yürütülen çalışmaların sonucunda puanlama yapılarak ‘En İyi Nar Üreticisi’ belirlenecek. İlk üçe giren üreticiler, Geleneksel Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde açıklanarak ödüllendirilecek.

İLÇE TANITIMINA KATKI
Nar üretiminin Döşemealtı ekonomisi için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Turgay Genç, nar festivalinin ilçe tanıtımına da katkı sağladığını söyledi. Başkan Genç, “Bu yıl 10’ncusunu yapacağımız Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında üreticimizi desteklemek amacıyla geleneksel olarak yapılan ‘En İyi Nar Üreticisi’ yarışması düzenleyeceğiz” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2014 yılı verilerine göre Çığlık Mahallesi ağırlıkta olmak üzere ilçe genelinde 7 bin 608 dekarda 413 bin 376 nar ağacı bulunduğunu ifade eden Başkan Genç, yıllık rekoltenin ise 9 bin 387 ton olduğunu vurguladı. Başkan Genç, 27 Eylül’de başlayacak festivalin konser ve eğlence bölümünün ise terör saldırıları ve şehit haberleri nedeniyle iptal edildiğini söyledi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle