Hoşgeldiniz  

Domatesli pişmaniye ilgi odağı oldu

Semih Köken | 20 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

KUMLUCA İlçesi’nde bu yıl 4’üncü düzenlenen DOMATEXPO Domates Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı’nda tanıtılan ‘domatesli pişmaniye’ yoğun ilgi gördü.

Kumluca Toptancı Hali’nde devam eden DOMATEXPO Domates Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı’nda, pişmaniye ustası Baran Şaşmaz tarafından yapılan domatesli pişmaniye tanıtıldı. İzmit’ten fuara katılan Baran Şaşmaz, ilk defa domatesli pişmaniye ürettiklerini söyledi. Domatesli pişmaniye için un, şeker ve yağın yanı sıra tarla domatesinin özünü kullandıklarını belirten Şaşmaz, üç-dört gün süren deneme çalışmalarının sonunda domatesli pişmaniye yapmayı başardıklarını kaydetti. Pişmaniyenin herkes tarafından beğenildiğini ifade eden Şaşmaz, “Ürettiğimiz pişmaniye doğal, pembe rengi domatesin kendi rengi, içerisinde gıda boyası yok” dedi. Tadına bakan ziyaretçiler ise yerken domates tadını aldıklarını söyledi.

DOMATESLİ KOL BÖREĞİ

Fuarda domatesli pişmaniye kadar ilgi çeken diğer bir ürün ise börek ustası Muharrem Bal’ın yaptığı domatesli börek oldu. Bugüne kadar pek çok börek çeşidi ürettiklerini, ilk defa domatesli kol böreği yaptıklarını anlatan Bal, “Domatesli böreğimizi hazırlayıp fırında pişiriyoruz. Biz bunu fuarda domatesle farklı bir tat oluşturabilmek için yapmıştık. Ancak deneme sürecinde müşterilerimiz iş yerimizin yerini sormaya başladı. Üretimine devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle