Hoşgeldiniz  

DOKUMA MESAİSİ

SEMİH KÖKEN | 08 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

DOKUMA İplik Fabrikası’nın nasıl kullanılacağı yönünde yol haritası hazırlayan Dokuma Çalışma Grubu, bilim adamları ve ilgili uzmanları davet ederek istişare toplantısı yaptı.

Dokuma iplik Fabrikası’nın nasıl değerlendirilmesi gerektiğiyle ilgili Kepez Belediyesi Meclisi’ne yol haritası hazırlayan Dokuma Çalışma Grubu, 10’u akademisyen olan konunun uzmanlarıyla istişare toplantısı yaptı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de görüşlerini paylaşmak adına katıldığı toplantıya, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdi Güzer, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yegan Kahya, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevziye Aköz, Kemerburgaz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Asatekin, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Görün Arun, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Işın, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bakır, İTÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsün Tanyeli, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Tiryaki, ODTÜ Öğretim Üyesi Dr. Erhan Karaesmen, müzeograf Burçak Mardan, arkeolog Orhan Artvur ve restoratör Uzay Yergün davet edildi.

FABRİKAYI ANLATIP GEZDİRDİLER

Açılış konuşmalarını yapan Dokuma Çalışma Grubu Başkanı Antalya Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın ile Başkan Tütüncü, ortak akıl oluşturarak karar vermek istediklerinin altını çizdi. Alanla ilgili tüm ayrıntıların anlatımının ardından Tütüncü ve Aydın rehberliğinde fabrika gezdirildi. Gezinin ardından davetliler, buraya ne yapılmasının faydalı olacağını anlattı.

YOL HARİTASI VERECEĞİZ

Dokuma Çalışma Grubu olarak belediyeye yol haritası vermekle yükümlü olduklarını hatırlatan Aydın, burada yeni bina, sağlıklı bitkilere dokunulmayacağını kararlaştırdıklarını söyledi. Bunun dışında kalan fabrika alanının nasıl kullanılacağını tartışma alanlarının var olduğuna değinen Aydın, bu amaç için 11’inci kez toplandıklarını söyledi.

Siyasilerin, idarecilerin bir şeyler hayal ederek harekete geçince meslek odalarının karşı davalar açabildiğine değinen Tütüncü ise çok anlamsız tartışmalarla şehirlere zaman kaybettirildiğini söyledi. Şehir paydasında birleşip ortak noktayı bulmak istediklerini belirten Tütüncü, böylece halka güzel hizmetler yapılabileceğini söyledi. Dokuma’da yapılan çalışmanın şehircilik açısından yönetişim örneği olduğunun altını çizen Tütüncü, “İşi öyle bir noktaya getirmek lazım ki, geri dönüşü olmasın dedik. Antalya’da temsil kabiliyeti olanlarla, Antalya için iyi şeyler düşünen ve gayret gösteren meslek odalarıyla çekirdek çalışma grubu oluşturup, tüm Antalyalıların fikirlerini alalım istedik. Şehrin geleceği açısından nasıl değerlendirilmesi lazım olduğunu bilelim. Meclise sunulacak raporla yol haritası oluşturalım. Kimse de kalkıp yarın başka bir şey söyleyemesin” diye konuştu.

BAŞ DÖNDÜRÜCÜ BİR RANT

Buradaki 400 bin metrekare inşaat alanının birçok kişi için baş döndürücü bir rant alanı olduğunu belirten Tütüncü, “Bize baş döndürücü tekliflerle gelenler de oldu. Biz bunların karşısında dik durduk, burasıyla alakalı dava tamamlanınca, ortak akıl oluşturarak burayı değerlendirelim dedik. AVM, otel, konut yapılmasın dedik. Bunu herkes söyleyemez, ama biz söyledik” dedi.

Alan içindeki 17 bin metrekare kapalı fabrika binalarının birkaç ayrı fonksiyonla çocuklara, gençliğe, halka yönelik kullanılabileceğini belirten Tütüncü, bilim merkezi, modern sanatlar müzesi, ya da başka şeyler yapılmasının düşünülebileceğini söyledi. Burada çok nitelikli güzel binalar olduğunu belirten Tütüncü, “Bu binalar kültür sanat amaçlı kullanılabilir. İşçilerin kendi elleriyle diktikleri ağaçlardan oluşan orman alanı var. Şehir açısından farklı aktivitelerin yapıldığı bir açık alan olabilir” dedi.gtm_9z7x9rpv1ojymvazx2u507gl0b0jvrjgsia

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle