Hoşgeldiniz  

Doğu Garajı Cazibe Merkezi Oluyor

SEMİH KÖKEN | 18 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

doğu garajı menderes türel (1) menderes türel (2)

 

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran oturumu devam toplantısında ele alınan gündem maddesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Mustafa Akaydın yönetimi tarafından planlara özel üniversite alanı olarak işlenen Doğu Garajı’nın sahip olduğu tarihi mezarlık alanıyla birlikte, içinde Festival Çarşı’nı da barındıran, geleneksel çarşı kültürünü yaşatıldığı bir cazibe merkezine dönüştürülmesi konusunda seçim taahhüdünde bulunduklarını hatırlattı. Başkan Türel, Doğu Garajı’nı Antalya’ya yeni bir cazibe alanı olarak kazandırmak istediklerini ifade etti.

MİMARLAR ODASI’YLA ORTAK PROJE

Başkan Menderes Türel, Doğu Garajı’na uygulanacak yeni projenin nasıl elde edileceğine yönelik süreci de şöyle açıkladı: “Doğu Garajı ilk olarak benim önceki belediye başkanlığı döneminde planlanmıştı. O dönem Mimarlar Odası’yla birlikte STK temsilcilerinin içinde yer aldığı jüri tarafından bir yarışma projesi elde ettik. Sonrasında Akaydın yönetimi bu projeyi tercih etmedi. Şimdi biz yeniden geriye döneceğiz. Geçmişte Mimarlar Odası’yla yaptığımız çalışma çerçevesinde aynı süreci tekrarlayacağız. Ödüllü projeye sahip arkadaşlarımız, Mimarlar Odası ve ilgili STK’la ortak bir çalışma yapacağız. Antalya dinamiklerinin de kabulü çerçevesinde bir çalışma yürüteceğiz. Yeni projeye bu çerçevede ortaya çıkacaktır.”

OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Başkan Menderes Türel, Doğu Garajı alanının özel üniversite alanından, söz konusu projeyi uygulamak üzere özel proje alanına dönüştürülmesi konusunda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğini Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin takdirine sundu. Büyükşehir Belediye Meclisi, teklifi oy birliği ile kabul ederek, Doğu Garajı’nın içinde Festival Çarşısı’nda bulunduğu, geleneksel çarşı kültürünün yaşatıldığı bir cazibe merkezine dönüştürülmesinin önünü açtı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle