Hoşgeldiniz  

Devrim Kök Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

SEMİH KÖKEN | 27 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Meclis Üyesi Ercan Merthatun’un transferi ile şoke olan CHP konuyu masaya yatırdı.  CHP İl Başkanı Devrim Kök, yanına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 5 ilçe başkanı ve belediye meclis üyelerini alarak düzenlediği basın toplantısında. Merthatun’a ve AKP’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“FIRSAT BİLDİLER”

Bu olay üzerinden partilerine yüklenildiğini dile getiren Kök, ” Bir belediye meclis üyesinin AKP’ye geçmesini fırsat bilerek partimize ağır saldırılarda bulunanlar var. Bu davranış içerisinde olanlar partimizi zayıf göstermek ve CHP’yi zayıflatmak niyetindedirler içerisindedir. Buna asla prim vermeyiz. CHP halkın çıkarlarını korumakta kararlı bir şekilde devam edecektir.” diye konuştu.

“GİDEN DE, ALAN DA AHLAKSIZ”

Kök, CHP’den başka partilere daha önce de transfer olanların bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Menfaat karşılığı ideolojisini satanlar da, bu menfaati temin edenler de siyasi ahlaksızlardır. Siyasi ahlaksızlığın iki boyutu vardır. Daha önce bazı belediye başkanları da başka partiye gitti ancak partimiz ilk seçimde seçimi kazandı. Gidenler CHP’yi zayıflatmaz. Aksine içimizdeki çürük yumurtaları ayıklamış oluruz. Siyasette önemli olan kurumlardır. Kişiler gelip geçicidir. CHP kitle partisi olduğu için illa çürük yumurtalar çıkacaktır.”

“CHP ZAAFA UĞRAMAZ”

Türk siyasetinde bu tür geçişlerin olduğuna dikkati çeken İl Başkanı Devrim Kök, “bu ilk değildir sonda değildir keşke olmasa ama olacaktır. Bunlar CHP’yi zaafa uğratmaz. o yüzden il örgütü ilçe örgütünün istifa etmesi veya mücadele şevkinden bir şey kaybetmesi söz konusu değildir. ahlaksızlık yapanın kendi kişiliğidir. Karakteristik özelliğidir. o kurumları bağlamaz. o yapının içerisinde mücadelede yer alan arkadaşları bağlamaz. seçimden önce insanlar bunu bilse o kişiye oy vermezdi” diye konuştu.

“FUTBOLCU ALSALARDI”

Bizim Antalya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Olgum Matur’un, AKP İl Başkanı Mustafa Köse’nin “Bu daha başlangıç, yeni transferler olacak” sözlerini hatırlatması üzerine Devrim Kök, “Siyasette bu tür açıklamalar yapmak pek de sağlıklı değil. Keşke Antalyaspor’a transfer yapsalar da takım kümede kalsaydı. Neyin transferini yapıyorlar. Siyasi partilerde bir il başkanı o bölgede genel merkezi temsil eder. Bu tür açıklamalar yapması çok hoş değil. Bazı menfaatler karşılığında insanları transfer yapmak ülkemizde olabiliyor. Bu iki taraflı ahlaksızlıktır. CHP bu ahlaksızlığın içerisinde asla yer almayacaktır” diye konuştu.

“SÜRGÜNLER VAR”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmesinin ardından belediyedeki bürokratlar ve işçilerin işten çıkarıldığını öne süren Kök, sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye değiştikten sonra başta belediyede çalışan bürokratlar ve işçilerle ilgili bir kıyım yapıldı. O alın teriyle para kazanan işçiler, işlerinden edildi. Bürokratlar uzak yerlere sürüldü. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. İnsanları sırf siyasi düşünceleri yüzünden farklı yerlere sürmeyi ve işlerinden etmeyi doğru bulmuyoruz. Bunun için de bir takım çalışmalar yapıyoruz. Arkadaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına bu çalışmalarımız hâla devam ediyor.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle